Roglic als leider naar koninginnenetappe Romandië

Roglic als leider naar koninginnenetappe Romandië

Primoz Roglic gaat als leider naar de koninginnenetappe van de Ronde van Romandië. In de derde rit in Romont sprintte de Sloveen naar de derde plaats. Steven Kruijswijk verloor door brute pech een plek en staat achtste.

De derde etappe kende het nodige klimwerk en werd afgelegd in een hoog gemiddelde. Het duurde lang voordat er een kopgroep kon wegrijden. De uiteindelijke vlucht van de dag kreeg maximaal twee minuten, maar werd door toedoen van Team Jumbo-Visma ingelopen in de laatste vijftien kilometer. Het slotklimmetje verliep voor zowel Roglic als Kruijswijk niet vlekkeloos. De Sloveen raakte ingesloten, wist zich terug te vechten en werd derde. Kruijswijk raakte betrokken bij een valpartij, waarna hij niet meer kon schakelen en sprinten.

“Het was een zware en zeer snelle etappe. Het eerste uur ging verschrikkelijk hard”, aldus Roglic. “Nadat de kopgroep vertrokken was, werd het gelukkig wat rustiger. We konden het ook niet te rustig doen omdat er renners bij zaten die nog kort in het klassement stonden. De ploeg heeft vandaag de etappe goed gecontroleerd en Steven en mij perfect van voren gehouden. Ik raakte een beetje ingesloten op het laatst, waardoor ik van iets te ver moest komen. Het was niet mijn beste sprint. Ondanks dat was het een goede dag, want ik heb het geel behouden.”

Gerelateerde updates