Inloggen
Roglic als derde naar cruciaal slotweekend Giro

Roglic als derde naar cruciaal slotweekend Giro

Primoz Roglic gaat op de derde plaats het slotweekend van de Giro d’Italia in. De kopman van Team Jumbo-Visma liet zich gelden op de slotklim van de negentiende etappe en viel tot tweemaal toe aan in de laatste anderhalve kilometer. Roglic voerde uiteindelijk de groep der favorieten aan op de finish, op 6,5 minuut van dagwinnaar Esteban Chaves.

De etappe werd er een met koers op twee fronten. Een vroege vlucht kreeg al vrij snel de vrijgeleide en streed om de dagzege. Daarachter keken de favorieten de kat uit de boom. Roglic werd de hele dag goed van voren gehouden door zijn Team Jumbo-Visma-ploeggenoten. Op de slotklim liet hij zien aan de beterende hand te zijn na zijn valpartij van afgelopen zondag en probeerde hij met enkele aanvallen zijn concurrenten te testen.

Morgen is er nog een zware bergetappe. De Sloveen staat op 2’16 van roze trui Richard Carapaz en slechts 22 seconden achter Vincenzo Nibali.

“Vandaag was een prima dag”, aldus Roglic. “Ik probeerde het nog wel op de slotklim, maar de klim was niet lastig genoeg. Morgen wordt een cruciale dag met veel klimwerk. Ik verwacht grote verschillen.”

Ploegleider Addy Engels zag een strijdvaardige Roglic. “Dat geeft vertrouwen en moed naar de laatste twee dagen. Als je op hangen en wurgen zit, denk je niet aan aanvallen. Primoz lijkt iedere dag wat te verbeteren na zijn val. De Giro is nog niet over."

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /