Inloggen
Roest: 'Zou graag mijn bed in Thialf zetten op dit soort dagen'

Roest: 'Zou graag mijn bed in Thialf zetten op dit soort dagen'

Het contrast kan bijna niet groter. Terwijl het buiten tropisch warm is in Nederland en de temperatuur op sommige dagen richting de 40 graden gaat, werken de schaatsers van Team Jumbo-Visma zich in het zweet op het zomerijs van Thialf.

"Ik vind het heerlijk om op dit soort dagen op het ijs te staan", aldus Roest. "Thialf is op deze tropische dagen een perfecte airco. Als het 35 graden is, zijn skeeler- en fietstrainingen bijna niet te doen, dus laat mij maar lekker rondjes schaatsen."

"Op de baan is het niet heel anders dan op minder warme dagen, maar daarbuiten wel. Thuis heb ik alles dicht en houd ik het zo donker en koel mogelijk. Dat is aangenamer leven, maar ook beter voor het herstel. Het liefst zou ik op dit soort dagen ook mijn bed in Thialf zetten, haha. Dat zou ideaal zijn."

Ook Krol is blij dat er in deze periode geschaatst kan worden op het zomerijs van Thialf. "De timing kan wat mij betreft niet beter. Ik ben liever in een ijshal waar het vijftien graden is, dan dat ik met 38 graden op de fiets zit en na vijf minuten al helemaal bezweet ben."

"Donderdag staat er in de middag een fietsrit op mijn programma, maar als het 38 graden is, stap ik zo laat mogelijk op de fiets. Ik ga niet op het heetst van de dag de straat op. Daarnaast is het zaak om op deze dagen goed te blijven drinken."

IJsje

"Als je in Thialf bezig bent, heb je niet in de gaten dat het buiten zo warm is", aldus Beune. "Thuis heb ik alle ramen en deuren gesloten en zitten de gordijnen dicht. Dat doe ik om alles zo koel mogelijk te houden."

Beune denkt terug aan de training van dinsdag, toen ze samen met haar ploeggenoten Carlijn Achtereekte en Antoinette de Jong drie uur op de fiets zat. "Dat was echt vreselijk. We fietsten constant in de felle zon, dus dat vrat energie. We zijn bij een koffietentje gestopt om een appelsapje te halen en onze bidons te vullen. Zo’n extra waterpauze heb je op dit soort dagen wel nodig."

De 20-jarige Bornse begint te lachen en zegt dan: "Dit weer heeft trouwens wel een voordeel. Door deze warme temperaturen heb ik een goed excuus om een extra ijsje te eten, haha."

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /