Shop
Roest verbetert eigen baanrecord op NK clubs: 'Heerlijk begin van het seizoen'

Roest verbetert eigen baanrecord op NK clubs: 'Heerlijk begin van het seizoen'

Patrick Roest is het nieuwe schaatsseizoen uitstekend begonnen. De 23-jarige allrounder van Team Jumbo-Visma verbeterde zaterdag bij het NK Clubs zijn eigen baanrecord op de 3000 meter.

Roest, die in Thialf in actie kwam namens zijn club STV Lekstreek, noteerde een tijd van 3.38,17 en was daarmee 0,54 seconde sneller dan zijn oude baanrecord (3.38,71). Die tijd zette hij vorig jaar neer in een onderling duel met Team Jumbo-Visma-ploeggenoot Sven Kramer.

"Dit is een heerlijk begin van het seizoen", aldus een glunderende Roest na afloop. "De eerste race van het seizoen is altijd erg belangrijk, omdat het zelfvertrouwen kan geven voor de wedstrijden die komen. Dat ik zo vroeg in het seizoen al in staat ben om zo’n tijd te rijden, geeft een goed gevoel."

"Mijn start was vrij enthousiast. Ik begon met een rondje 28,0 en 27,9, waardoor de druk in de bochten extra hoog werd. Ik had het gedurende mijn rit wel zwaar, maar het verval viel reuze mee. Het was zaak om niet in te storten en dat gebeurde niet. Uiteindelijk rijd ik een halve seconde onder mijn eigen baanrecord van vorig jaar. Dat is onwijs lekker."

Inzell
Team Jumbo-Visma vertrekt zondag voor een trainingskamp naar het Duitse Inzell. Daar bereidt de ploeg van succescoach Jac Orie zich voor op het belangrijke World Cup Kwalificatietoernooi (WCKT), dat van 1 tot en met 3 november plaatsvindt.

"In Inzell is het zaak om deze vorm vast te houden. Ik rijd daar een 1500 en 5000 meter. Hopelijk lukt het om daar ook mooie tijden neer te zetten, waardoor ik met een goed en zelfverzekerd gevoel aan de start verschijn van het WCKT."

Naast Roest maakte ook club- en ploeggenoot Hein Otterspeer indruk bij het NK Clubs. De regerend Nederlands kampioen sprint kwam op de 500 meter tot een tijd van 35,04. De titel ging dit jaar naar de Alkmaarsche IJsclub (AIJC), die provinciegenoot STG Solid Aqua (derde) en de Deventer IJsclub (tweede) voorbleef. STV Lekstreek, de winnaar van vorig jaar, eindigde als vierde.

Gerelateerde updates