Robert Gesink tweede na een lange ontsnapping

Robert Gesink tweede na een lange ontsnapping

Team LottoNL-Jumbo renner Robert Gesink is tweede geworden in de tiende etappe van de Vuelta. Gesink zat samen met zijn ploeggenoot Victor Campenaerts in de ontsnapping van de dag en was de laatste renner die door de latere winnaar Nairo Quintana (Movistar) voorbij gereden werd. Quintana pakt ook de rode leiderstrui.

“Dit was een super mooie dag, het is balen dat er dan net een renner sneller is, maar dit geeft wel een goed gevoel”, zei Robert Gesink die er op de slotklim vandoor ging. “Natuurlijk geldt wie er als eerste boven is en niet wie het snelst begint, daarom ben ik meteen op mijn eigen tempo naar boven gereden en ik merkte snel dat ik de anderen kon lossen.”

“We hebben er als team alles aan gedaan om in de kopgroep te zitten en dan is het mooi dat het lukt om samen met Campenaerts erbij te zitten.” Gesink gaf aan dat Campenaerts veel werk heeft verzet. “De groep draaide niet goed en Campenaerts zorgde ervoor dat de snelheid erin bleef. Zelf ben ik ook een paar keer op kop gaan rijden omdat het merendeel vooral bezig was met de laatste klim in plaats van de voorsprong zo groot mogelijk te maken.”

De rit naar Lagos de Covadonga begon erg chaotisch met veel ontsnappingspogingen en diverse valpartijen. “We hebben daar als ploeg gelukkig goed tussendoor kunnen fietsen”, legde ploegleider Addy Engels uit. “Uiteindelijk zaten we met twee man in een groep van 16. Victor Campenaerts heeft hard gewerkt waardoor Gesink in de finale zijn gang kon gaan. Het enige wat Robert kon doen is zo hard mogelijk die berg op rijden, en dat heeft hij geweldig gedaan.”

Veerkracht

Gesink ziet een stijgende lijn. “Mijn doel was om het tweede gedeelte van de Vuelta goed te zijn en voor mijn gevoel is dat vandaag begonnen. Ik voel me nog altijd sterker worden.” Vooral de veerkracht van de ploeg ziet Gesink. “We hebben het allemaal moeilijk gehad nadat Kruijswijk weg viel. Dat heeft dagen geduurd maar inmiddels hebben we de boel omgedraaid en staat de trein weer op de rails.”

Engels kijkt tevreden terug op de laatste etappes. “De afgelopen dagen ging het al een stuk beter. Het is mooi om te zien dat de ploeg zich herpakt na het verlies van Steven Kruijswijk. Het heeft even geduurd maar we zijn weer goed op weg.” 

George Bennett

Achter de kopgroep wist George Bennett lang stand te houden tussen de favorieten. De Nieuw-Zeelander van LottoNL-Jumbo kwam als 23ste over de streep. Hij blijft in de top twintig in het algemeen klassement staan, maar dat is volgens ploegleider Engels niet meer dan een bijkomstigheid. “Bennett heeft zich goed staande gehouden tijdens de slotklim, maar het is zeker geen doel meer om hem in het klassement te houden. We willen ervoor zorgen dat we net als vandaag elke rit een kans creëren om voor de etappezege te gaan, en daar zie ik ook zeker een rol in voor Bennett.” 

Gerelateerde updates