Mijn profiel
Rit- en eindzege Roglic in Ronde van Romandië

Rit- en eindzege Roglic in Ronde van Romandië

Primoz Roglic heeft zichzelf opgevolgd als eindwinnaar van de Ronde van Romandië. De Sloveen zette in de afsluitende tijdrit in Genève de puntjes op de i. Hij klokte als enige een tijd onder de twintig minuten en pakte daarmee zijn derde ritzege deze week. De overwinning in Romandië betekent voor de renner van Team Jumbo-Visma tevens zijn derde eindzege in een World Tour-etappekoers dit seizoen. Eerder dit jaar won de Sloveen de UAE Tour en Tirreno-Adriatico.

Voor Roglic zijn het respectievelijk zijn zesde en zevende overwinning van het seizoen. Daarmee komt de zegeteller van Team-Jumbo-Visma op dertien. Met Tony Martin had de geel-zwarte formatie in Genève nog een tweede renner in de top van de daguitslag. De Duitser werd vijfde. Ook Steven Kruijswijk reed een keurige tijdrit en behield zijn zesde plaats in het klassement. Roglic won bovendien ook het puntenklassement.

“Ik ben erg blij met mijn derde ritzege en mijn eindoverwinning”, aldus Roglic. “Dit is een teamprestatie. De hele ploeg was deze week fantastisch. Het laat zien hoe we als ploeg gegroeid zijn. Dat is mooi om te zien. Ik heb daar echt van genoten. Ik heb sinds Tirreno-Adriatico niet meer gekoerst en heb in april op hoogte getraind. Deze resultaten komen een beetje onverwachts, maar ik kan niet meer dan content zijn. Het was de perfecte voorbereiding op de Giro.”

Gerelateerde updates