Inloggen
Rit- en eindzege Roglic in Ronde van Romandië

Rit- en eindzege Roglic in Ronde van Romandië

Primoz Roglic heeft zichzelf opgevolgd als eindwinnaar van de Ronde van Romandië. De Sloveen zette in de afsluitende tijdrit in Genève de puntjes op de i. Hij klokte als enige een tijd onder de twintig minuten en pakte daarmee zijn derde ritzege deze week. De overwinning in Romandië betekent voor de renner van Team Jumbo-Visma tevens zijn derde eindzege in een World Tour-etappekoers dit seizoen. Eerder dit jaar won de Sloveen de UAE Tour en Tirreno-Adriatico.

Voor Roglic zijn het respectievelijk zijn zesde en zevende overwinning van het seizoen. Daarmee komt de zegeteller van Team-Jumbo-Visma op dertien. Met Tony Martin had de geel-zwarte formatie in Genève nog een tweede renner in de top van de daguitslag. De Duitser werd vijfde. Ook Steven Kruijswijk reed een keurige tijdrit en behield zijn zesde plaats in het klassement. Roglic won bovendien ook het puntenklassement.

“Ik ben erg blij met mijn derde ritzege en mijn eindoverwinning”, aldus Roglic. “Dit is een teamprestatie. De hele ploeg was deze week fantastisch. Het laat zien hoe we als ploeg gegroeid zijn. Dat is mooi om te zien. Ik heb daar echt van genoten. Ik heb sinds Tirreno-Adriatico niet meer gekoerst en heb in april op hoogte getraind. Deze resultaten komen een beetje onverwachts, maar ik kan niet meer dan content zijn. Het was de perfecte voorbereiding op de Giro.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /