Profiel
Powless tweede in slotrit Polen, Vingegaard verliest leiderstrui

Powless tweede in slotrit Polen, Vingegaard verliest leiderstrui

Neilson Powless is als tweede geëindigd in de slotetappe van de Ronde van Polen. De Amerikaan van Team Jumbo-Visma kon de ontsnapte Matej Mohoric niet meer achterhalen. Jonas Vingegaard, die de etappe begon in de leiderstrui, kon zijn leidende positie niet behouden.

Team Jumbo-Visma controleerde de etappe nadat er een kopgroep was ontsnapt. Op veertig kilometer van de meet spatte zowel de kopgroep als het peloton uiteen. Vingegaard was niet bij machte om de eerste groep te volgen, waardoor hij zijn leidende positie in het klassement verloor.

Powless kon de knop snel omzetten toen Vingegaard een slechte dag bleek te hebben. “Het doel vandaag was om Jonas aan de eindoverwinning te helpen. Helaas was hij niet zo goed als gehoopt, waardoor ik uiteindelijk voor mijn eigen kans mocht rijden. In de finale kon ik mee in de achtervolging op Mohoric, maar helaas gingen we niet snel genoeg. De samenwerking was niet optimaal. Ik voelde me goed, dus het is jammer dat ik de etappewinst misgelopen ben.”

“Totdat het peloton echt ging beginnen, zag het er goed uit voor ons”, aldus ploegleider Addy Engels. “Helaas zakte Jonas er vrij snel door. Dat is jammer, maar gezien zijn leeftijd en de prestatie van gisteren niet onverklaarbaar. Neilson heeft het goed opgepakt toen hij te horen kreeg dat hij voor eigen kans mocht gaan. Zijn tweede plek is zowel voor hem als voor het team een mooi resultaat. We kunnen terugkijken op een sportief goede week, die overschaduwd is door het overlijden van Bjorg Lambrecht. Dat overstijgt alles.”

Gerelateerde updates