Inloggen
Powless tweede in slotrit Polen, Vingegaard verliest leiderstrui

Powless tweede in slotrit Polen, Vingegaard verliest leiderstrui

Neilson Powless is als tweede geëindigd in de slotetappe van de Ronde van Polen. De Amerikaan van Team Jumbo-Visma kon de ontsnapte Matej Mohoric niet meer achterhalen. Jonas Vingegaard, die de etappe begon in de leiderstrui, kon zijn leidende positie niet behouden.

Team Jumbo-Visma controleerde de etappe nadat er een kopgroep was ontsnapt. Op veertig kilometer van de meet spatte zowel de kopgroep als het peloton uiteen. Vingegaard was niet bij machte om de eerste groep te volgen, waardoor hij zijn leidende positie in het klassement verloor.

Powless kon de knop snel omzetten toen Vingegaard een slechte dag bleek te hebben. “Het doel vandaag was om Jonas aan de eindoverwinning te helpen. Helaas was hij niet zo goed als gehoopt, waardoor ik uiteindelijk voor mijn eigen kans mocht rijden. In de finale kon ik mee in de achtervolging op Mohoric, maar helaas gingen we niet snel genoeg. De samenwerking was niet optimaal. Ik voelde me goed, dus het is jammer dat ik de etappewinst misgelopen ben.”

“Totdat het peloton echt ging beginnen, zag het er goed uit voor ons”, aldus ploegleider Addy Engels. “Helaas zakte Jonas er vrij snel door. Dat is jammer, maar gezien zijn leeftijd en de prestatie van gisteren niet onverklaarbaar. Neilson heeft het goed opgepakt toen hij te horen kreeg dat hij voor eigen kans mocht gaan. Zijn tweede plek is zowel voor hem als voor het team een mooi resultaat. We kunnen terugkijken op een sportief goede week, die overschaduwd is door het overlijden van Bjorg Lambrecht. Dat overstijgt alles.”

Gerelateerde updates

Win het unieke La Vuelta-pakket met o.a. de rode trui van Roglič!

Onze Primož Roglič heeft La Vuelta 2019 gewonnen! Een groot succes en dat willen we natuurlijk ook groots vieren. Daarom geeft onze partner Simpel een uniek La Vuelta-pakket weg met daarin o.a. een gesigneerde rode trui, de speciale rode koerspet, en de speciaal ontwikkelde cap waarmee Primož op het...

Doe mee

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

 /