Powless fraai zevende in Volta ao Algarve

Powless fraai zevende in Volta ao Algarve

Neilson Powless is zevende geworden in het eindklassement van de Volta ao Algarve. In de zware slotetappe naar de Alto do Malhao liet Powless zich op de slotklim gelden tussen de favorieten. Hij werd vijftiende in de etappe en klom naar de zevende plaats in het klassement.

De etappe werd gekenmerkt door een vroege vlucht met voor Team Jumbo-Visma Maarten Wynants. Nadat de kopgroep was ingelopen, zag Powless zich nog goed omringd door Wynants, Mike Teunissen en Amund Jansen.

Neilson Powless vond het een geslaagde missie deze week. "Dylan heeft gisteren de etappe gewonnen en ik ben erin geslaagd om mijn klassement te verdedigen. De eerste dagen had ik het moeilijk maar vanaf de tijdrit ging het alsmaar beter. Ik wist dat de aankomst vandaag heel zwaar was, maar de ploeg heeft mij vandaag heel goed ondersteund. Ik heb alles gegeven in de laatste drie kilometer en kon zelfs nog een plek klimmen in het klassement. Ik ben erg blij met hoe het deze week verlopen is en nog gretiger om deze ervaring te gebruiken naar de toekomst toe."

Ploegleider Grischa Niermann vond het een goede dag. “Neilson heeft een knappe wedstrijd gereden en is in het klassement een plaats gestegen. Dan heb je het gewoon goed gedaan. Het was vandaag een zware etappe en er werd vanaf het begin hard gereden. Met een etappeoverwinning en een toptienplaats in het klassement kunnen we niet ontevreden zijn. Het was sowieso een mooie dag voor Team Jumbo-Visma met de overwinning in de UAE Tour en een derde plaats in de Ruta del Sol. Het bevestigt dat we goed bezig zijn en dat we met een goed gevoel naar de klassiekers kunnen gaan.”

Gerelateerde updates