Inloggen
Powless klimt naar achtste plaats in Algarve na sterke tijdrit

Powless klimt naar achtste plaats in Algarve na sterke tijdrit

Neilson Powless is naar de achtste plaats opgeklommen in het klassement van de Volta ao Algarve. De 22-jarige Amerikaan werd elfde in de derde etappe: een twintig kilometer lange tijdrit. Hij gaf vierenveertig seconden toe op winnaar Stefan Küng.

“Mijn tijdrit verliep precies zoals ik het had gepland, dus in dat opzicht ben ik superblij met mijn prestatie”, aldus Powless. “Om dan ook nog te klimmen in het klassement is een mooie bonus. Gisteren ging het niet helemaal zoals ik het had verwacht op basis van de cijfers die ik op training liet zien, maar elke dag is een nieuwe kans en de ploeg geloofde echt in mij om vandaag een goede tijdrit te rijden. Dat gaf mij vertrouwen om er voor te gaan. Morgen gaan we proberen om de etappe te winnen met Dylan. Zondag ga ik er alles aan doen om mijn klassement te verdedigen.”

Ploegleider Nico Verhoeven zag Powless een prima tijdrit rijden. “Neilson is hier onze man voor het klassement. Hij heeft een goede tijdrit gereden en is geklommen naar de achtste plaats in het klassement. In dit deelnemersveld is dat een uitstekende prestatie. De andere jongens zijn de dag goed doorgekomen met het oog op de etappe van morgen. Dan gaan we vol voor een sprint met Dylan.”

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /