Inloggen
Poging Jansen strandt in zicht van haven in zevende rit Tour of Britain

Poging Jansen strandt in zicht van haven in zevende rit Tour of Britain

Een moedige aanvalspoging van Amund Grøndahl Jansen in de finale van de zevende etappe van de Tour of Britain is gestrand in het zicht van de haven. De Noorse kampioen versnelde bij het ingaan van de slotkilometer, maar werd op de steile slothelling in Burton Dassett in de laatste driehonderd meter ingelopen en werd tiende.

In het klassement veranderde er weinig. Mike Teunissen blijft zevende, Jansen tiende. Zij werden de hele rit goed van voren gehouden door de ploeg.

Nadat de vroege vlucht was ingelopen, brak de koers open op het plaatselijk parcours in het nationale park in Burton Dassett. Jansen trok in de laatste kilometers ten aanval met vier anderen, waarna hij ze bij het ingaan van de slotkilometer terplekke liet. Op de steile slotmeters kon Jansen zijn tempo niet houden. De etappe werd gewonnen door klassementsleider Mathieu van der Poel.

“Het was mijn plan om in de laatste ronde aan te vallen”, aldus Jansen. “Je hebt meer kans van slagen als er weinig knechten overblijven. Ik zat in een heel goede groep. Toen ik in de laatste kilometer ten aanval trok, dacht ik kans te maken op de overwinning. We hadden een mooie voorsprong. Helaas mocht dat niet zo zijn omdat er in het peloton nog gereden werd door andere ploegen dan de mannen van het klassement.”

Tour of Britain: Stage 7

Stage 7

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /