Inloggen
Pech kost Roglic tijd in vijftiende etappe Giro d’Italia

Pech kost Roglic tijd in vijftiende etappe Giro d’Italia

Pech heeft Primoz Roglic tijd gekost in de finale van de vijftiende etappe in de Giro d’Italia. De kopman van Team Jumbo-Visma moest wegens materiaalpech van fiets wisselen. Daarna kwam hij in de afdaling van de Civiglio nog ten val. Daardoor moest de Sloveen veertig seconden toegeven op zijn naaste concurrenten Richard Carapaz en Vincenzo Nibali. In het klassement blijft Roglic tweede, nu op 47 seconden van Carapaz.

De etappe verliep voor Team Jumbo-Visma tot aan de voet van de Civiglio zonder problemen. Twee vluchters kregen maximaal vijftien minuten voorsprong en zij streden uiteindelijk om de dagwinst. Achter de beide leiders hield de ploeg Roglic goed van voren. Na de afdaling van de Sormano wisselde Roglic noodgedwongen van fiets met Antwan Tolhoek. Roglic keerde snel terug in de groep der favorieten, maar kon vervolgens een aanval van Nibali en Carapaz niet direct beantwoorden. In de afdaling trachtte de Sloveen zijn concurrenten in te lopen, maar daarbij kwam hij ten val.

“Het was geen beste dag voor mij, maar ook niet de slechtste”, aldus Roglic. “Al bij al kan ik leven met de uitkomst van deze etappe als je alle pech in acht neemt. In de aanloop naar de Civiglio heb ik van fiets moeten wisselen. Dat is toch altijd anders dan op je eigen fiets koersen. Nibali en Carapaz waren vandaag heel sterk. Op de top zat ik niet heel ver achter, maar ik nam iets te veel risico’s. Het is nog een lange weg naar Verona en er kan nog van alles gebeuren. Ik voel me nog best goed. Ik ga eerst genieten van de rustdag en dan zien we wel wat er nog gaat gebeuren.”

Ploegleider Addy Engels kon ondanks de pech wel leven met het verlies. “Veertig seconden is veel op zo’n dag als vandaag. Maar als je ziet wat er allemaal is voorgevallen vandaag, is het ook weer niet al te veel. Het had veel erger kunnen zijn. Vandaag hebben we een slag verloren, maar we zijn niet uitgeschakeld in de strijd om het roze. We blijven vechten.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /