Inloggen
Otterspeer: 'Proberen wedstrijd van mijn leven te rijden'

Otterspeer: 'Proberen wedstrijd van mijn leven te rijden'

Een kleine maand na zijn tweede nationale sprinttitel uit zijn carrière staat Team Jumbo-Visma-schaatser Hein Otterspeer zaterdag aan de start van het WK sprint in Thialf. Dankzij zijn Nederlandse titel kijkt de 30-jarige sprinter met vertrouwen vooruit.

"Ik heb er zin in", begint een zelfverzekerde Otterspeer het gesprek. "Het wordt een mooi en spannend toernooi. Een wereldkampioenschap in Nederland, dat is waar je het als schaatser voor doet en als klein kind van droomt. Het is geweldig om het in eigen land op te nemen tegen de beste schaatsers ter wereld. Ik heb de perfecte voorbereiding gehad, ben blij waar ik op dit moment sta."

Met de woorden "perfecte voorbereiding" doelt Otterspeer op zijn nationale sprinttitel, die hij eind januari bemachtigde. In een uitverkocht Thialf snelde hij over vier afstanden naar de gouden medaille. "Ik heb daar drie heel goede races gereden. Mijn eerste 500 meter was ietsje minder, maar achteraf gezien was die nog helemaal niet zo slecht. Ik heb daar eigenlijk heel constant gepresteerd."

"Ik weet dus waartoe ik in staat ben. Afgelopen maand heb ik op dezelfde baan al hard gereden. De tijden logen er toen niet om, dus ik ga met veel vertrouwen het toernooi in. Bij een vierkamp is het zaak om het wedstrijd voor wedstrijd te bekijken. Als ik dat doe, komt het goed. Het is pas afgelopen als je bij de vierde race over de streep komt. Ik moet twee dagen volledig gefocust blijven en de kop erbij houden."

Het is voor Otterspeer de vierde keer dat hij meedoet aan het mondiale sprinttoernooi. Twee keer stond hij op het podium: in 2013 eindigde hij in Salt Lake City als derde en in 2015 veroverde hij in het Kazachse Astana een zilveren medaille. Tijdens zijn eerste WK, in 2012, werd hij zevende.

"Ik ben een echte toernooirijder. Bij het NK was ik nog een stuk onzekerder qua prestaties. Voor dat toernooi liep het seizoen nog niet helemaal zoals ik wilde. Daar was het belangrijkste doel om me te plaatsen voor het WK, maar dat kon alleen door de overwinning te pakken. Nu hoef ik me nergens meer voor te plaatsen en is dit het moment dat het moet gebeuren. Ik ga hier proberen de wedstrijd van mijn leven te rijden."

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /