Mijn profiel
Nuis spreekt van 'solide start' na eerste races in Inzell

Nuis spreekt van 'solide start' na eerste races in Inzell

Kjeld Nuis keek vrijdag met een tevreden gevoel terug op zijn eerste races van het seizoen. De tweevoudig olympisch kampioen kwam bij een trainingswedstrijd in Inzell in actie op zowel de 500 als 1000 meter.

Op de 1000 meter noteerde Nuis een tijd van 1.08,44. Daarmee was hij vrijdag een halve seconde sneller dan zijn landgenoot Lennart Velema, die tweede werd: 1.08,94. Het betekende ook direct de snelste seizoenstijd tot nu toe. Een week eerder kwam Kai Verbij in de Max Aicher Arena op dezelfde afstand tot een tijd van 1.08,76.

"Dit is een solide start. Voor nu is deze tijd prima en ben ik er ook serieus blij mee", zei Nuis na afloop van zijn race. "Het is nog niet mega goed, maar in ieder geval wel beter dan de anderen die hier hebben gereden, dus dat is mooi. Natuurlijk kun je niet iedere wedstrijd met elkaar vergelijken, maar dit is een mooie opsteker voor het World Cup Kwalificatie Toernooi (WCKT)."

"Ik heb de beelden van mijn race teruggekeken en ik kwam tot de conclusie dat het allemaal nog wat te soft was. Dat is de felheid die je nog mist in de eerste wedstrijden van het seizoen. Op zich geen ramp. Die komt vanzelf naarmate ik wat meer tempowerk ga doen en wat wedstrijden heb gereden. Al met al ben ik tevreden. Voor deze tijd hoef ik me niet te schamen."

			© Stephan Tellier
© Stephan Tellier

500 meter

Eerder op de dag reed de 29-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma een 500 meter. Op de kortste sprintafstand kwam hij tot een tijd van 35,36. Daarmee eindigde hij als vierde achter ploeggenoot Hein Otterspeer (35,32) en de twee Polen Artur Nogal (35,30) en Artur Was (35,15). Joy Beune kwam bij de vrouwen tot een tijd van 39,83 en eindigde daarmee als zevende op de 500 meter.

"Als ik op die race terugkijk, is het een beetje hetzelfde verhaal. De race was oké. Alleen spat het er nog niet af. Ik heb momenten gehad in de trainingen dat het beter ging, dus ik weet dat het nog beter kan. Naar dat hogere niveau moet ik de komende periode toewerken. Laat het WCKT maar beginnen."

Foto’s: Stephan Tellier

Gerelateerde updates