Profiel
Nederlands kampioen Van Emden sluit seizoen af met winst in Chrono des Nations

Nederlands kampioen Van Emden sluit seizoen af met winst in Chrono des Nations

Nederlands kampioen tijdrijden Jos van Emden heeft de prestigieuze Chrono des Nations in Les Herbiers op zijn naam geschreven. In de 46-kilometerlange tijdrit op een heuvelachtig parcours was Van Emden elf seconden sneller dan de Italiaan Filippo Ganna. Vuelta-winnaar en nummer één van de wereld Primoz Roglic maakte het feest voor Team Jumbo-Visma compleet door als derde te eindigen.

Voor Van Emden is het zijn derde zege van het seizoen. De Schiedammer won dit jaar drie tijdritten: de Chrono des Nations, het nationaal kampioenschap en de proloog in de ZLM Tour. Team Jumbo-Visma sluit daarmee het meest succesvolle seizoen in het bestaan van de ploeg af met 52 zeges, met kans op meer in de slotetappes van de Tour of Guangxi.

Van Emden is blij met zijn aansprekende zege. “Ik win hier mijn derde tijdrit van het jaar. En ook nog eens een lange tijdrit. Ik ben erg blij dat ik hier mijn eerste zege te pakken heb in het rood-wit-blauw. En dat ik ook een tijdrit kan winnen op een zeer heuvelachtig parcours. Dat Primoz derde is, maakt het voor de ploeg nog specialer.”

Ploegleider Grischa Niermann noemde het een mooie Europese afsluiter van een prachtig seizoen. “Dit is een heel mooie afsluiter. We hadden de tijdrit goed voorbereid. Jos wilde nog graag rijden en was heel erg gemotiveerd om er als nationaal kampioen nog een keer vol tegenaan te gaan. Hij had vanaf het begin een goed ritme en dat bleek voldoende voor de zege. Met Primoz ook nog op het podium was dit een meer dan geslaagde dag voor ons en daarmee bovendien representatief voor het hele jaar.”

Chrono des Nations

Stage 1 (ITT)

Gerelateerde updates