Inloggen
Nederlands kampioen sprint Otterspeer 2 jaar langer bij Team Jumbo-Visma

Nederlands kampioen sprint Otterspeer 2 jaar langer bij Team Jumbo-Visma

Hein Otterspeer komt ook de komende 2 jaar in actie namens Team Jumbo-Visma. De regerend nationaal sprintkampioen heeft zijn aflopende contract bij de ploeg van coach Jac Orie verlengd tot en met het seizoen 2020/2021.

De 30-jarige sprinter veroverde eind januari voor de tweede keer in zijn loopbaan de Nederlandse sprinttitel. In 2015 was Otterspeer al eens de beste nationale sprinter. Door zijn titel mocht hij een maand later deelnemen aan het wereldkampioen sprint. Tijdens het mondiale toernooi, dat ook plaatsvond in Thialf, eindigde hij als achtste. Daarnaast kwam Otterspeer in actie tijdens de World Cups in Obihiro, Tomakomai, Heerenveen en Hamar.

"Ik ben blij met deze contractverlenging en het vertrouwen dat ik krijg van Jac”, aldus Otterspeer. “Er zit zo veel kwaliteit in het team en ik weet gewoon dat als alles bij mij klopt ik één van de beste sprinters ter wereld ben. Dat heb ik qua niveau laten zien bij het afgelopen NK. Ik vertrouw erop dat ik samen met Jac een trainingsschema ga samenstellen waarmee het allemaal nog een stuk beter kan."

"Ik heb al een zilveren (2015, red.) en een bronzen (2013, red.) WK-medaille en mijn doel is nog steeds om wereldkampioen te worden. Ik ben ervan overtuigd dat het erin zit, maar het lichaam moet meewerken en dat was afgelopen seizoen niet altijd het geval. Ik heb veel last gehad van blessures. Dat is balen. Gelukkig heb ik de tweede helft van dit seizoen laten zien weer op de goede weg te zijn en ik kijk ernaar uit deze stijgende lijn de komende 2 jaar weer door te trekken."

Coach Orie is blij dat Otterspeer 2 jaar langer bij de ploeg blijft. "Hein heeft ontzettend veel potentie, maar een aantal jaar geleden heeft hij een ongeluk gehad en sindsdien hebben we het nog niet voor elkaar gekregen om hem constant goed te houden. Ik denk dat we dat de komende periode wel voor elkaar kunnen krijgen en dat we gaan zien wat er écht in Hein Otterspeer zit."

Ploeg compleet

Door de contractverlenging van Otterspeer is Team Jumbo-Visma, dat nu uit twaalf schaatsers (negen mannen en drie vrouwen) bestaat, compleet. De 23-jarige langeafstandsspecialist Kars Jansman is nieuw bij de ploeg, terwijl Jan Smeekens, Douwe de Vries en Chris Huizinga afgelopen week hun handtekening zetten onder een nieuwe éénjarige verbintenis. Sven Kramer, Kjeld Nuis, Patrick Roest, Thomas Krol, Antoinette de Jong, Carlijn Achtereekte en Joy Beune hadden nog een doorlopend contract.

Headerfoto: Stephan Tellier

Gerelateerde updates

Mike en Merijn over kasseien en monumenten

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /