Shop

Met ambities naar de Algarve

Team LottoNL-Jumbo verschijnt op 18 februari met ambities, maar zonder druk aan  de start van de Volta ao Algarve. Ploegleider Nico Verhoeven wil in Portugal met zijn ploeg alvast toewerken naar wedstrijden later in het seizoen.

“We gaan ervoor om een etappe te winnen, maar het belangrijkste is dat we zo goed mogelijk opstarten”, aldus Verhoeven.

De ploegleider van Team LottoNL-Jumbo kijkt met een schuin oog naar de eerste topkoersen van het seizoen. Het Belgisch openingsweekeinde vormt het begin van een reeks belangrijke wedstrijden.

“Onze klassiekerrenners moeten ritme op doen in aanloop naar die koersen. Met Tom Van Asbroeck, Paul Martens en Robert Wagner hebben we in de Algarve drie snelle mannen die in de strijd hun plan mogen trekken in de sprints.

”Robert GesinkRobert Gesink en Kevin De Weert zijn momenteel op een hoogtestage op Tenerife. “We zijn benieuwd wat ze kunnen in Portugal”, voegt Verhoeven toe.

“Voor mij is de Algarve dit jaar de eerste koers na een lange en hectische winter”, zegt Gesink. “Maar het is geen wedstrijd om te scoren. Ik ga vooral proberen om een basis te leggen voor een goed seizoen. Tot nu toe lukt dat door trainingen al aardig. Dit is pas mijn eerste trainingskamp met de ploeg, maar ik heb niet het gevoel dat ik onder doe voor de rest.”

Gevarieerde koers
Verhoeven vindt de Volta ao Algarve een mooie wedstrijd. “Het is een gevarieerde koers. We finishen twee keer bovenop een korte klim en normaal gesproken zijn er twee sprintetappes. Daarnaast is er nog een tijdrit van 19 kilometer. Bovenal is het een wedstrijd met veel wedstrijdkilometers. Het is een mooie aanzet voor het grotere werk.”

Team line-up:
Tom Van Asbroeck, Robert Gesink, Paul Martens, Bram Tankink, Sep Vanmarcke, Robert Wagner, Kevin De Weert en Maarten Wynants.

Ploegleiding:
Nico Verhoeven.

Gerelateerde updates