Shop
Merijn Zeeman: parcours Giro d’Italia ‘uitdagend en afwisselend’

Merijn Zeeman: parcours Giro d’Italia ‘uitdagend en afwisselend’

“Het is een mooi parcours dat voor allerlei specialismes kansen biedt. Een grote ronde zoals ik ze graag zie’’, zegt Merijn Zeeman over het onthulde Giro d’Italia-parcours.

“Er zijn kansen voor de sprinters, veel tijdritkilometers en zware, uitputtende bergetappes. Het is een mooi parcours voor onze klassementsmannen, maar ook voor een topsprinter als Dylan Groenewegen. Dat maakt de keuzes er niet makkelijker op. We hebben ongeveer vijf weken om de puzzel te leggen.”

In de Giro d’Italia 2020 staan 58,8 tijdritkilometers op het programma, uitgesmeerd over drie individuele tijdritten. De Italiaanse grote ronde start met een proloog van 9,5 kilometer in het Hongaarse Boedapest. De proloog eindigt met een klimmetje van anderhalve kilometer aan vier procent. De laatste rit is ook een tijdrit, van 16,5 kilometer in Milaan. Het zwaartepunt ligt in de derde week. Dan staan er drie lange etappes in het hooggebergte op het programma.

Primoz Roglic wist vorig jaar de roze trui te bemachtigen in de openingstijdrit in Bologna. Ook de andere individuele tijdrit, naar San Marino, sloot de Sloveen winnend af. Die overwinningen zorgden er uiteindelijk mede voor dat Roglic als derde in het klassement eindigde.

Gerelateerde updates