Inloggen
Massasprint zonder problemen voor Team Jumbo-Visma in Vuelta a España

Massasprint zonder problemen voor Team Jumbo-Visma in Vuelta a España

De derde etappe in de Vuelta a España is geëindigd in een massasprint. Team Jumbo-Visma speelde daarin geen significante rol, al liet het team zich in de finale wel degelijk gelden.

Drie renners kregen al vroeg een vrijgeleide van het peloton. Zij werden ruim voor de finish ingelopen, waarna het peloton zich kon gaan opmaken voor de massasprint in de straten van Alicante. Onderweg toonde Team Jumbo-Visma zich actief. De Nederlandse ploeg nam onder leiding van Tony Martin in de laatste twintig kilometer het initiatief. De Duitser loodste daarmee zijn klassementsrenners heelhuids over de finish.

“Het was vandaag een relatief makkelijke etappe”, aldus Martin. “Echter, de finale was lastig. De vele rotondes en obstakels zorgden voor gevaar en stress. Daarom wilden we met het team vooraan zitten en dat is gelukt. Ik ben blij dat George, Steven en Primoz goed door de finale zijn gekomen. We hebben laten zien dat we een sterk team zijn.”

Ploegleider Grischa Niermann kijkt tevreden terug op de derde etappe. “Op bepaalde punten wilden we van voren zitten. Dat is goed gelukt, want we zaten op kop. Het geeft aan hoe sterk de jongens zijn. Lennard en Steven hebben nog wat last van de val tijdens de ploegentijdrit, maar het gaat de goede kant op.”

 / 

Gerelateerde updates

Win het unieke La Vuelta-pakket met o.a. de rode trui van Roglič!

Onze Primož Roglič heeft La Vuelta 2019 gewonnen! Een groot succes en dat willen we natuurlijk ook groots vieren. Daarom geeft onze partner Simpel een uniek La Vuelta-pakket weg met daarin o.a. een gesigneerde rode trui, de speciale rode koerspet, en de speciaal ontwikkelde cap waarmee Primož op het...

Doe mee

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

 /