Massale valpartij dwarsboomt sprintkansen Groenewegen in Algarve

Massale valpartij dwarsboomt sprintkansen Groenewegen in Algarve

Een massale valpartij in de finale van de eerste etappe van de Volta ao Algarve heeft roet in het eten gegooid voor Dylan Groenewegen en Team Jumbo-Visma. Zowel Groenewegen als Timo Roosen waren betrokken bij de valpartij op zes kilometer van het einde, maar konden de etappe wel uitrijden. Neilson Powless ontliep de valpartij en werd tiende.

Groenewegen, die vorig jaar de eerste etappe won in Algarve, zat goed geplaatst in het kielzog van zijn ploeggenoten die hard gewerkt hadden om de vroege vlucht mee in te rekenen.

“Dit is erg jammer. Het is gewoon brute pech, maar vallen hoort bij wielrennen”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “De etappe verliep zoals verwacht. We zaten in een goede positie voor de sprint, maar Jasper Stuyven raakte het wiel van zijn ploegmaat en viel zo onze trein in. De etappe was voor ons meteen om zeep. Tot aan de valpartij verliep alles volgens plan. De schade lijkt mee te vallen voor Dylan, maar Timo heeft een flink gehavende knie. Aan de andere kant reed Neilson een uitstekende etappe en zat er goed van voren bij.”

Gerelateerde updates