Inloggen
Martin voor negende keer Duits kampioen tijdrijden

Martin voor negende keer Duits kampioen tijdrijden

Tony Martin is voor de negende keer Duits kampioen tijdrijden geworden. De renner van Team Jumbo-Visma legde de tijdrit over 35 kilometer in 39’11 af en was daarmee ondanks oponthoud achttien seconden sneller dan nummer twee Nils Politt.

Voor Martin is het zijn eerste (individuele) overwinning van het seizoen, terwijl bij Team Jumbo-Visma de zegeteller nu op 34 staat. Eerder werd Jos van Emden Nederlands kampioen tijdrijden en was Wout van Aert de snelste bij de Belgen.

“Het is een hele mooie overwinning”, vertelt Martin. “Ik wist van tevoren dat Politt een geduchte tegenstander zou zijn, dus ik moest er hard voor vechten. Ik ben trots dat ik deze trui nog een jaar kan dragen. Het is mijn laatste wedstrijd voor de Tour de France, dus dit was een goede test. Ik ga met veel moraal naar de Tour.”

Onderweg moest Martin van fiets wisselen vanwege materiaalpech. Volgens ploegleider Grischa Niermann raakte Martin met zijn pedaal de grond in een bocht. “Daardoor schoot zijn tube eraf en blokkeerde zijn achterwiel. Dankzij zijn goede stuurvaardigheid kon hij overeind blijven. Hij wisselde van fiets en onze mecanicien Dirk duwde hem erg snel aan. Uiteindelijk heeft hij er vijftien tot twintig seconden mee verloren.”

De fietswissel kostte Martin niet alleen tijd, maar ook wat moraal. “Na twee tot drie kilometer kon ik weer in m’n ritme komen en werd ik mentaal weer sterker. Ik heb gevochten tot het einde en ben erg blij met deze prestatie.”

Duits kampioenschap 2019

Individuele tijdrit

Uitslag
1
Tony Martin
Team Jumbo-Visma 00:39:11
2
Nils Politt
Team Katusha Alpecin +0:17
3
Jasha Sütterlin
Movistar Team +0:59

Gerelateerde updates