Martin en Rowe geven statement over wedstrijdincident en beroep

Martin en Rowe geven statement over wedstrijdincident en beroep

Tony Martin en Luke Rowe (Team INEOS) geven een statement over het wedstrijdincident in de zeventiende van de Tour de France en het beroep.

Team INEOS en Team Jumbo-Visma hebben vanavond een gezamenlijk statement betreffende de diskwalificatie van Luke Rowe en Tony Martin afgegeven:

“We vinden dit een zeer zware straf van de wedstrijdcommissarissen en tegen het karakter van wat deze geweldige wedstrijd tot nu toe is. Het is een soort incident waar een boete en waarschuwing bij past, maar zeker geen uitsluiting van de wedstrijd. Het is een ‘gele kaart’, geen ‘rode kaart’. Luke en Tony hebben het allebei toegegeven: er was wat gekibbel op de weg na een warme dag in het zadel. Het had geen invloed op andere renners en was niet ten nadele van een ander team. Ze zijn gezamenlijk naar de streep gereden waar ze elkaar de hand hebben geschud. Er was geen kwade wil en ze hebben veel respect voor elkaar. We vinden het onrechtvaardig dat hun Tour zo moet eindigen door een incident als dit op dit moment van de wedstrijd.”

Gerelateerde updates