Inloggen
Martin begint met podiumplaats voor Team Jumbo-Visma in Valencia

Martin begint met podiumplaats voor Team Jumbo-Visma in Valencia

Tony Martin is het seizoen sterk begonnen met een derde plaats in de openingstijdrit van de Volta a la Comunitat Valenciana. In zijn eerste wedstrijd voor Team Jumbo-Visma kwam de Duitse kampioen tijdrijden zeven seconden tekort voor de overwinning. Jos van Emden werd vijfde.

“Ik ben erg blij met dit resultaat”, aldus Martin. “Na een lange winter weet je nooit hoe je er conditioneel voorstaat aan het begin van een nieuw seizoen. Ik had de hele tijdrit een prima gevoel, kon mijn tempo goed houden en deze derde plaats is een goed begin. Ik had het niet echt verwacht aangezien de klim iets te steil was voor mij. Maar op de power kon ik goed standhouden. Het is een resultaat waar ik en de ploeg op kunnen verder bouwen.”

Martin vervolgt: “Het was vandaag een speciale dag. Een nieuwe ploeg, een nieuwe omgeving, alles is nieuw voor mij. Maar ik voel me erg goed in deze ploeg, het materiaal is top en de voorbereiding was perfect.”

Ploegleider Sierk-Jan de Haan is het eens met Martin. “Hier kunnen we zeker mee verder. Het was een erg lastig parcours met de laatste zevenhonderdvijftig meter aan tien procent. Maar zowel Tony als Jos heeft het heel goed gedaan. Het was vooral een kwestie van indelen en jezelf niet tegenkomen op de klim. Dit is een prima begin en hopelijk kunnen we dat de komende dagen doortrekken richting de sprints met Dylan.”

Gerelateerde updates

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Lees meer

De Giro en kopman Roglic

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /