Martijn Keizer mee in de aanval in de Vuelta

Martijn Keizer mee in de aanval in de Vuelta

In de 11e etappe van de Vuelta wist Martijn Keizer van Team LottoNL-Jumbo mee te gaan in een grote ontsnapping. Pas op de slotklim in de laatste 5 kilometer wist het peloton de kopgroep te overvleugelen en kon Christopher Froome (SKY) de ritzege pakken. Nairo Quintana (Movistar) blijft leider.

De etappe van 186 kilometer startte in het dinosaurus-museum Colunga en het peloton kwam al vroeg op snelheid. Na een uur was er 50 kilometer afgelegd en was er na een aantal pogingen een grote kopgroep van 23 renners. Daarin zat namens Team LottoNL-Jumbo Martijn Keizer. “De start was ontzettend snel, we hebben met de hele ploeg gestreden om mee te zitten en dan is het dit keer mijn geluk dat ik mee zat.”

“We kregen al vrij snel meer dan vijf minuten voorsprong en dat gaf motivatie binnen de groep. We hebben goed samengewerkt om voorop te blijven, maar het mocht helaas niet helpen. Toen Tinkoff ging rijden werd het gat snel kleiner en dan hoop je dat je nog met voldoende voorsprong aan de klim begint.” Keizer werd samen met zijn vluchtgenoten aan de voet van de klim ingelopen door het peloton. 

Keizer zag veel renners in de kopgroep die beter bergop reden, maar zag daar geen probleem in. “Als je voor de overwinning rijdt is het een open koers. Zo kan je misschien met een klein groepje wegrijden of ervoor zorgen dat je meer energie spaart dan de klimmers.”

Ploegleider Addy Engels is tevreden dat er een renner mee zat in de kopgroep. “Het plan in een etappe zoals vandaag is meezitten in de kopgroep. Als er dan zoveel wordt gedemarreerd is het bijna een loterij en dan is het goed dat het ons lukt om iemand mee te sturen.

Morgen

Morgen staat er een rit van 193km naar Bilbao op het programma. Engels weet dat het dan opnieuw zaak wordt om mee te zitten. “Er zit een lastige klim in het finale rondje welke twee keer wordt verreden. Ik denk dat het morgen een etappe wordt waarin de aanval zeker tot het einde kan wegblijven. Dus moeten wij ervoor zorgen dat er iemand mee zit.” 

Gerelateerde updates