Martens komt sterk voor de dag in Brabantse Pijl

Martens komt sterk voor de dag in Brabantse Pijl

Paul Martens heeft woensdag laten zien weer helemaal terug te zijn. De Duitser van Team LottoNL-Jumbo was begin deze maand flink ziek, maar liet in de Brabantse Pijl zien weer op niveau te zijn. Hij finishte net buiten de top tien.

Paul Martens heeft woensdag laten zien helemaal terug te zijn. De Duitser van Team LottoNL-Jumbo was begin deze maand flink ziek, maar liet in de Brabantse Pijl zien weer op niveau te zijn. Hij finishte net buiten de top tien, als elfde achter winnaar Ben Hermans (BMC)

De Brabantse Pijl leidde het peloton dit jaar over 205,4 kilometer van Leuven naar Overijse. Onderweg moesten de renners maar liefst 26 hellingen over. De finish lag net na de Schavei, een zevenhonderd meter lange klim met een maximaal stijgingspercentage van twaalf procent.


Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Alex Kirsch (Lux-Cult) en Anthony Delaplace (Fra-Brétagne) vormden de kopgroep van de dag. Op veertig kilometer van de streep waren alle drie de mannen echter al teruggepakt door het peloton. Diverse aanvallen volgden. Een poging van Hermans bleek alles en iedereen uiteindelijk te machtig. Hij won solo.


Vlak achter de Belg sprintte een eerste groep, met onder meer Paul Martens, om de tweede plaats. Michael Matthews (Orica-GreenEdge) legde beslag op de tweede plek. Hermans’ ploeggenoot Philippe Gilbert werd derde. Martens finishte als elfde.


Paul Martens

“Ik voelde me heel goed vandaag tijdens de wedstrijd”, aldus Martens. “In de sprint merkte ik wel dat ik drie weken niet gekoerst heb. Ik miste de echte power. Toch ik ben ik tevreden. Het was heel zwaar vandaag, mede door de hitte. Het was de eerste echt warme koersdag van het jaar en dat is altijd apart. Het goede gevoel is echter terug en daar ben ik blij mee.”


Zeeman over Kelderman

Ploegleider Merijn Zeeman was blij dat hij woensdag kon beschikken over Wilco Kelderman. De jongeling was afgelopen weekeinde nog ziek en tot dinsdag was het onzeker of hij daadwerkelijk kon rijden.


“Ik ben blij dat Wilco überhaupt heeft kunnen rijden vandaag”, aldus Zeeman vanuit de auto achter zijn renners, die nog even een anderhalf uur lange training richting het hotel meepakten.


“Logischerwijs miste hij de echt goede benen om tot diep in finale bij de beste renners te blijven”, sprak Zeeman. “Dat kan ook niet anders in een superzware sport als wielrennen. Gelukkig is hij weer gezond.”

Gerelateerde updates