Profiel

LottoNL-Jumbo likt wonden in Andalusië

Team LottoNL-Jumbo likte donderdag tijdens de tweede etappe van de  Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol letterlijk haar wonden. Ploegleider Merijn Zeeman had in de door Juan Jose Lobato (Movistar) gewonnen rit graag gezien dat Moreno Hofland had mee gesprint voor de overwinning, maar snapte dat dat er door de zware valpartij van een dag eerder niet inzat.

“Ik ben tevreden over hoe de mannen de dag zijn doorgekomen”, aldus Zeeman die woensdag vijf van zijn mannen onderuit zag gaan."

“Vanmorgen was het hier net Medisch Centrum West met alle mannen die opnieuw verbonden moesten worden. We hadden vooraf gehoopt om vandaag met Moreno mee te doen, maar die miste na gisteren begrijpelijkerwijs de energie om over de slotklim te komen. Dat blijft natuurlijk wel jammer, want de ambitie was om deze week met hem mee te doen om ritzeges."

Laurens ten Dam had donderdag nog de meeste last van de val. Hij verloor opnieuw tijd. “Maar ik heb vandaag rustig in het peloton gereden en zo min mogelijk energie verbruikt. Ik heb kunnen herstellen en dat stemt me tevreden.”

Zeeman zag dat Wilco Kelderman en Tom Leezer dik in orde waren en met het eerste peloton over de finish bolden na de 194-kilometerlange etappe van Utrera naar Lucena.

“Dat is goed teken voor morgen”, concludeerde Zeeman. “Dan wacht ons een heel zware, maar ook mooie etappe. De lange en steile slotklim kennen we, omdat we vaak op hoogtestage gaan naar de Sierra Nevada. Het wordt een groot gevecht. Steven Kruijswijk is ondanks zijn val ook in goeden doen. Ik hoop dat hij en Wilco morgen mee kunnen strijden. We gaan een goed plan maken om hen te helpen.”

Gerelateerde updates