LottoNL-Jumbo laat tanden zien in vierde etappe Dauphiné

LottoNL-Jumbo laat tanden zien in vierde etappe Dauphiné

Het Nederlandse LottoNL-Jumbo streed woensdag samen met het Belgische Lotto-Soudal lange tijd om de jackpot in de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné, maar de intenties van beide ploegen werden uiteindelijk niet beloond in finishplaats Sisteron.

Het Nederlandse LottoNL-Jumbo streed woensdag samen met het Belgische Lotto-Soudal lange tijd om de jackpot in de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné, maar de intenties van beide ploegen werden uiteindelijk niet beloond in finishplaats Sisteron.

Ondanks een aanvallende koersstijl van beide ploegen uit de Benelux mondde de rit uit in een massasprint, die uiteindelijk gewonnen werd door Nacer Bouhanni van Cofidis.
 
Martijn Keizer trok onmiddellijk nadat het startschot in Anneyron geklonken had ten aanval. De Groninger kreeg Tosh Van der Sande van Lotto-Soudal met zich mee. De twee hielden stand tot ongeveer vijf kilometer van de streep.
 
Wilco Kelderman en Tim Wellens, ook van Lotto-Soudal, probeerden in de finale nog aan te vallen, maar haalden het niet, waarna een massasprint de etappe besliste. Bram Tankink was met een 12e plaats de beste Team LottoNL-Jumbo-renner. Rohan Dennis van BMC behield de gele leiderstrui.
 
Martijn Keizer
“Aan de ene kant ben ik voldaan, aan de andere kant baal ik, want dit was een move om de etappe te winnen”, aldus Keizer. “Al was het mooi dat ik het peloton bijna een oor aannaaide. Tosh was vandaag net niet sterk genoeg, dat was jammer, al had ik samen met bijvoorbeeld een Tony Martin ook niet zoveel ruimte gekregen. Als we met meerderen voorop hadden gereden, had het peloton waarschijnlijk ook meer gecontroleerd. Je moet een beetje geluk hebben, een geslaagde aanval is van zoveel factoren afhankelijk.”
 
Keizer hoopt zich de komende dagen te blijven onderscheiden. “Ik ben super uit de Giro gekomen. Ik ben in topvorm. Ik wil het deze week gewoon nog een keer proberen en Wilco helpen.”
 
Erik Dekker
Erik Dekker zag tevreden toe hoe zijn renners woensdag voor de dag kwamen. “De overtuiging waarmee we de etappe vandaag hebben aangepakt, voor en vooral ook tijdens de koers was honderd procent in orde”, aldus de ploegleider.
 
“Martijn heeft het peloton aardig in verlegenheid gebracht. Hij heeft het plan goed uitgevoerd, al gaat het natuurlijk uiteindelijk om de knikkers, maar ik weet zeker dat dit ooit een keer gaat lonen. Martijn wint niet veel, maar dit is hoe hij het moet doen. Wilco wist dat er op de laatste twee klimmetjes mogelijkheden lagen voor een aanval. Uit het verleden weten we dat hij zoiets graag doet. Ik heb begrepen dat het er imposant uitzag.”
 
Bergen
De vierde etappe was de laatste etappe voor de sprinters. Vanaf donderdag trekt het peloton de bergen in. Na vier gecategoriseerde klimmetjes finishen de renners op de top van de Pra-Loup. De etappe is een kopie van de 17e etappe van de Tour de France later dit jaar.
 
“Het is voor Wilco goed om de etappe een keer gereden te hebben, maar het gaat morgen vooral om de rit zelf en de uitslag”, aldus Dekker. “We gaan morgen de klassementsmannen zien en kijken hoe de verhoudingen liggen.”

Gerelateerde updates