LottoNL-Jumbo klaar voor Tour Down Under na People’s Choice Classic

LottoNL-Jumbo klaar voor Tour Down Under na People’s Choice Classic

De wielrenners van Team LottoNL-Jumbo kwamen zondag in de People's Choice Classic voor de eerste keer dit seizoen als collectief in actie. Het 51-kilometerlange opwarmertje voor de Tour Down Under werd na een massasprint gewonnen door Marcel Kittel van Giant-Alpecin. Barry Markus was in Adelaide op de 16e plaats de beste renner in het zwart en geel.

“Iedereen was voor de start toch wel weer een beetje nerveus. De opening was ook razendsnel. Vervolgens was er wat berusting in het peloton”, aldus ploegleider Frans Maassen, die één renner met wedstrijdritme aan het vertrek had staan. George Bennett startte zijn seizoen vorige week met het nationale kampioenschap van Nieuw-Zeeland. Hij werd vijfde.

“Het was echter een makkelijk rondje en iedereen is er goed doorheen gerold. Er waren geen valpartijen. Het was een goede opener van het seizoen. We kunnen dinsdag fris beginnen aan de Tour Down Under.”

Maassen was tevreden over de start in Australië, maar had het idee dat er voor Barry Markus misschien iets meer in had gezeten.

“Winnen had vandaag moeilijk geweest, Giant-Alpecin deed het perfect, maar een korte finish had zeker gekund. Barry voelde zich goed. Hij deed het helemaal zelf, maar zat uiteindelijk iets te ver van achteren. Voor hem was het lekker geweest om kort te finishen, want komende week komen er niet veel kansen voor hem.”

Gerelateerde updates