Inloggen
Leider Roglic ongeschonden door ontsierde veertiende Vuelta-etappe

Leider Roglic ongeschonden door ontsierde veertiende Vuelta-etappe

Primoz Roglic is ongeschonden door de veertiende etappe van de Vuelta a España gekomen. De Sloveen moest bij een massale valpartij in de slotkilometer voet aan de grond zetten, maar kwam zelf niet ten val. Hij behoudt de leiding in het klassement.

In de nerveuze etappe naar Oviedo kreeg een kopgroep al vrij snel de ruimte. Aangezien het een van de weinig overgebleven sprintersetappes was, begonnen de sprintersploegen al snel te rijden. Uiteindelijk kwam alles in de finale samen, waarna een massale valpartij bij het ingaan van de slotkilometer de sprint ontsierde. Team Jumbo-Visma en Roglic kwamen ongeschonden door de valpartij en eindigden de etappe zonder problemen.

“Het was een erg nerveuze en snelle finale”, aldus Roglic. “Gelukkig ben ik zelf niet gevallen en heb ik heelhuids de streep gehaald. Al bij al was het een goede dag voor mij en de ploeg. Het was zeker geen dag om te herstellen, met die snelheid. De ploeg heeft vandaag wederom goed werk geleverd door mij uit de gevarenzone te houden. Ondanks dat je dat elke dag weer probeert, kunnen valpartijen zoals deze gebeuren en schuilt een ongeluk in een klein hoekje. Je moet altijd opletten.”

Met nog twee zware bergetappes voor de tweede rustdag blikt Roglic alvast vooruit naar morgen en overmorgen. “Ik verwacht dat ze vanaf de start beginnen met koersen. Het zullen twee zware dagen worden. Niet alleen door de twee slotklimmen, maar ook door al die beklimmingen voordien. We moeten van onze eigen kracht blijven uitgaan.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

Food Friday - Zo kies je een sportdrank

Sportdrank heb je in vele verschillende soorten en smaken. Wanneer kiezen onze renners voor een hypotone-, isotone- of hypertone sportdrank? Dat leggen we uit in de Food Friday van deze week.

Lees meer
 /