Profiel
Leemreize maakt overstap naar profploeg Team Jumbo-Visma

Leemreize maakt overstap naar profploeg Team Jumbo-Visma

Gijs Leemreize maakt vanaf 2021 deel uit van de World Tour-selectie van Team Jumbo-Visma. De twintigjarige belofte is de eerste renner die de overstap maakt van Jumbo-Visma Development Team naar het vlaggenschip. Hij tekent voor drie seizoenen.

Leemreize, afkomstig uit het Achterhoekse Ruurlo, heeft al ervaring met de Nederlandse World Tour-ploeg. Begin dit jaar reed hij de Tour de la Provence en eind juli gaat hij van start in de profkoers Vuelta a Burgos.

“Het is altijd mijn droom geweest om profwielrenner te worden”, aldus Leemreize. “In de beginjaren dat ik fietste was dat nog niet realistisch, maar het ging jaarlijks beter en ik bleef stappen zetten. Uiteindelijk is het snel gegaan, want afgelopen jaar reed ik nog bij een clubteam. Dat ik vorig jaar de stap naar de opleidingsploeg mocht zetten, was al heel mooi. Ik ben heel blij dat ik nu de stap kan maken naar het World Tour-team.”

Robbert de Groot, Head of Development, ziet Leemreize als een talentvol klimmer. “Wij denken dat hij de potentie heeft om een volwaardig prof te worden. Dit is ook een trigger voor de andere renners van Jumbo-Visma Development Team. Gijs is de eerste renner die de overstap maakt en hopelijk volgen er in de komende jaren nog meer renners vanuit ons Development Team.”

Sportief directeur Merijn Zeeman is blij dat hij een jong talent kan toevoegen aan het team. “Dat de eerste jonge renner de overstap maakt vanuit de opleidingsploeg is memorabel. Gijs reed vorig jaar nog bij het clubteam Sensa – Kanjers voor Kanjers. Wij werden getipt door Han Vaanhold, waarna Gijs een plaats in ons Development Team verdiende. We hadden niet verwacht dat een renner van de beloften zo snel de overstap zou maken. Gijs heeft zich goed ontwikkeld en daar hebben de opleidingsploeg en het bijbehorende opleidingstraject aan bijgedragen. Wij achten hem klaar om over te stappen naar de profs en daar verder te leren en ervaring op te doen. We hebben vertrouwen in hem en dat is de reden dat we hem voor drie jaar hebben vastgelegd.”

Gerelateerde updates