Inloggen
Kuss laat klimmersbenen spreken op Puerto del Acebo in Vuelta a España

Kuss laat klimmersbenen spreken op Puerto del Acebo in Vuelta a España

Sepp Kuss heeft op grootse wijze de vijftiende etappe in de Vuelta a España gewonnen. De Amerikaan van Team Jumbo-Visma was de beste klimmer van de vlucht van de dag. De overwinning van Kuss op de Puerto del Acebo is zijn vijfde uit zijn nog prille wielercarrière. De zege gaat de boeken in als de 44e van het jaar voor Team Jumbo-Visma.

Na zijn geweldige overwinning in de Tour of Utah van vorig jaar, zette Kuss dit seizoen een volgende stap. De 24-jarige Amerikaan demarreerde op ongeveer zes kilometer van de top. Geen enkele andere vluchter was opgewassen tegen zijn klimgeweld.

“Dit is geweldig om mee te maken”, aldus Kuss. “De Vuelta verloopt voor ons tot op heden geweldig. Dit is ook weer een ongelofelijke dag. We zaten van voren vanaf de start en waren heel attent. Omdat onze concurrenten een renner vooruit stuurden, sprong ik ook mee. Het gat was op het einde groot genoeg om voor de ritzege te gaan. Anders had ik Primoz graag op de laatste beklimming geholpen. Ik had op de laatste klim niet echt een strategie. Ik ben volle bak gegaan. De laatste kilometer heb ik met de fans gevierd. De passie die zij tonen is fantastisch en maakt de sport echt groot. Ook op slechte dagen slepen ze je er doorheen. Ze staan je altijd aan te moedigen. Dat maakt wielrennen zo’n mooie sport.”

Team Jumbo-Visma laat Kuss stap voor stap groeien. “Deze overwinning komt niet vanzelf. Ik werk heel hard om in een goede vorm te komen. Het team geeft me veel kansen: dit is al mijn derde grote ronde die ik mag rijden. Ik mag af en toe ook mijn eigen kans gaan. Het team krijgt alle complimenten van mij.”

Primoz Roglic boekte tijdwinst op zijn meeste concurrenten. Alleen Alejandro Valverde kon zijn tempo op de slotklim volgen. “We genieten allemaal van deze Vuelta. Het is een geweldige dag voor ons”, zegt de klassementsleider. “Maar we moeten gefocust blijven tot het einde."

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /