Profiel
Kruijswijk zonder kleerscheuren naar Alpenetappes Dauphiné

Kruijswijk zonder kleerscheuren naar Alpenetappes Dauphiné

Steven Kruijswijk is zonder kleerscheuren de zesde etappe van het Criterium du Dauphiné doorgekomen. De kopman van Team Jumbo-Visma eindigde in deze heuveletappe in het peloton met de andere favorieten voor de eindzege op iets meer dan zes minuten van de winnaar Julian Alaphilippe. In het klassement is Kruijswijk een plek gestegen ten koste van ploeggenoot Wout van Aert. Hij staat nu vijfde op 24 seconden van Adam Yates. Van Aert behield zijn groene puntentrui, maar verspeelde de leiding in het jongerenklassement.

In de lange etappe van Saint-Vulbas naar Saint-Michel-de-Maurienne met onderweg acht beklimmingen gebeurde er relatief weinig. Een drietal kreeg maximaal een kwartier voorsprong en streed om de dagzege. In de groep der favorieten werd Kruijswijk goed gebracht naar de Col de Beaune. Hij werd op de klim zelf nog bijgestaan door Sepp Kuss en Neilson Powless.

“Het doel voor ons was om Steven zo goed mogelijk af te zetten aan de slotklim”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Dat is ook gelukt. Voor ons was het een ideale koerssituatie. We kijken met vertrouwen uit naar de Alpen.”

Gerelateerde updates