Profiel
Kruijswijk verspeelt kostbare tijd in Dauphiné

Kruijswijk verspeelt kostbare tijd in Dauphiné

Steven Kruijswijk is in de zevende etappe van het Criterium du Dauphiné gezakt naar de negende plaats in het klassement. De kopman van Team Jumbo-Visma had last van de koude, natte weersomstandigheden en verloor op de slotklim naar Pipay bijna een minuut op zijn naaste concurrenten. Hij kwam in de etappe als zestiende over de streep in het zog van ploeggenoot Sepp Kuss.

In de korte Alpenrit over 134 kilometer met onderweg drie cols van de eerste categorie en eentje van de buitencategorie reed er vrij snel een omvangrijke kopgroep weg met Lennard Hofstede. Hofstede toonde zich nadrukkelijk en reed met Julian Alaphilippe ook nog een tijdje alleen vooruit. Uiteindelijk kwam alles weer samen op de slotklim. Steven Kruijswijk werd prima bijgestaan door Sepp Kuss en Neilson Powless, maar moest in de laatste drie kilometer de groep der favorieten laten gaan.

“Het was niet mijn beste dag”, aldus Kruijswijk. “De kou en de regen op de laatste klim maakten het voor mij erg zwaar. Ik heb gestreden voor wat ik waard was, maar meer zat er vandaag niet in helaas.”

Ploegleider Grischa Niermann onderschrijft de woorden van zijn kopman. “Het is jammer dat Stevie door de kou bevangen werd en niet met de besten mee kon. De zware regenval maakte het niet gemakkelijk. Desondanks heb ik een uitstekende ploeg gezien. Voor ons was het een ideale koerssituatie met Lennard mee voorin. Hij heeft dat uitstekend gedaan. In een afdaling schoof hij nog onderuit, maar zonder erg. Daarachter hebben de mannen prima werk geleverd voor Steven. Maar het is niet het resultaat waar we op gehoopt hadden.”

Gerelateerde updates