Shop
Kruijswijk komt opnieuw sterk voor de dag in Catalonië

Kruijswijk komt opnieuw sterk voor de dag in Catalonië

In de vierde etappe van de Ronde van Catalonië, een bergrit over 150 kilometer met aankomst op La Molina, is Steven Kruijswijk opnieuw sterk voor de dag gekomen. De Colombianen maakten weliswaar het mooiste weer, maar met Adam Yates hield de kopman van Team Jumbo-Visma zich knap staande tussen de beste klimmers van het peloton. Achter ritwinnaar Lopez legde de Nuenenaar beslag op de zevende plek. Daarbij moet worden aangetekend dat twee vroege vluchters nog net voor hem finishten. In het klassement klom Kruijswijk een plaats, naar de zesde positie.

“Gisteren miste ik op het einde net dat beetje om aan te haken, maar vandaag ging dat goed”, reageerde Kruijswijk opgetogen. “Ik heb een goede finale gereden, denk ik. Er werd gedemarreerd, maar ik voelde me goed genoeg om terug te komen en dat is ook gelukt. Alle klimmers staan hier aan de start. Het geeft me een goed gevoel dat ik me met hen kan meten. Ik heb ook een sterke ploeg om me heen en dat is ook heel goed om te zien.”

“Steven was heel sterk”, zag ook ploegleider Merijn Zeeman. “Hij kon mee met de ‘springveren’ en dan heb je een zeer hoog niveau. Hij kon ook lang rekenen op de ploeg. Met name van Lennard Hofstede, Sepp Kuss en Floris De Tier kreeg hij heel goede hulp. Normaal zou Antwan Tolhoek daar ook bij hebben gezeten, maar die kampt met de naweeën van zijn val. Dat is heel jammer, ook voor hem zelf. Want dit is voor Antwan ook een mooie ronde.”

Gerelateerde updates