Inloggen
Kruijswijk klimt naar derde plaats in Ruta del Sol

Kruijswijk klimt naar derde plaats in Ruta del Sol

Steven Kruijswijk is naar de derde plaats gesprint in de vierde etappe van de Ruta del Sol. In de koninginnenetappe naar Granada liet de kopman van Team Jumbo-Visma zich goed zien op de beklimmingen en pareerde met verve de aanvallen van Astana. In het klassement staat Kruijswijk nu ook derde op elf seconden van leider Jakob Fuglsang.

In de korte etappe met drie zware beklimmingen onderweg werd Kruijswijk door zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma goed afgezet aan de voet van de slotklim, waarna de Brabander gemakkelijk mee klom met de eersten. Antwan Tolhoek kwam ten val in één van de afdalingen maar kon zijn weg vervolgen.

Kruijswijk is te spreken over zijn niveau in zijn eerste wedstrijd dit jaar. “Yates was een klasse beter dan de rest en helaas was het dus niet voor de overwinning. Ik ben wel blij met de vorm van dit moment.”

Ploegleider Frans Maassen zag een schitterende etappe. “Het was een zware, maar prachtige etappe waarin van alles gebeurde en het geen enkel moment is stilgevallen. Steven was vandaag heel erg sterk en heeft dat op de beklimmingen en met zijn derde plaats ook laten zien. Hij is prima in orde. Helaas was er vandaag aan Simon Yates niks te doen. De ploeg heeft goed gewerkt en Steven in een ideale positie aan de slotklim gebracht. Helaas is Antwan gevallen en op achterstand geraakt, waardoor hij een goed klassement kan vergeten.”

Met schaafwonden op de linkerheup finishte de Zeeuw in een achtervolgende groep. Hij zakte een plaats naar de veertiende stek.

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /