Profiel
Kruijswijk en Bennett doorstaan eerste Tourtest met redelijk gevolg

Kruijswijk en Bennett doorstaan eerste Tourtest met redelijk gevolg

Kopman Steven Kruijswijk heeft de eerste bergetappe in de Tour de France afgesloten met een bescheiden tijdverlies ten opzichte van zijn concurrenten voor het algemeen klassement. In de laatste kilometer brak de groep der favorieten, met daarbij ook George Bennett, uiteen. De twee klimmers van Team Jumbo-Visma wisten de schade te beperken. In het algemeen klassement is Bennett terug te vinden op een vierde plek, terwijl Steven Kruijswijk is gezakt naar plek acht.

In de eerste bergetappe van de Tour de France kreeg een grote groep van veertien renners een ruime voorsprong. De dagzege ging uiteindelijk naar Dylan Teuns, die deel uitmaakte van de vlucht. Team Jumbo-Visma hield Kruijswijk goed van voren. In de finale was het Bennett die hem bijstond, maar zij konden niet voorkomen dat enkele klassementsrenners tijd pakten op de steile en fameuze slotklim La Planche des Belles Filles.

“Dit was niet de ideale klim voor mij”, aldus Kruijswijk. “Op het moment dat Alaphilippe ging, kon ik niet mee. In de eerste week weet ik dat er enkele renners beter zijn. Dat was vorig jaar ook zo en over dit tijdverlies doe ik niet dramatisch. Dankzij de ploegentijdrit had ik een mooie voorsprong. Daarvan heb ik wat ingeleverd, maar er komt nog een heleboel aan tijdens deze Tour.”

 / 

Bennett was tevreden met zijn rit. “Ik voelde mezelf goed. Daar ben ik erg blij mee. Steven en het team waren ook goed. Dat belooft wat voor de komende twee weken.”

“Dit was een eerste test voor de klassementsrenners”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Vooraf wisten we dat deze etappe het minst geschikt was voor de klimcapaciteiten van Steven. We hadden op iets meer gehoopt, maar we zijn de dag goed doorgekomen en denken dat het nog beter gaat worden in de aankomende etappes.”

Gerelateerde updates