Inloggen
Kruijswijk en Bennett doorstaan eerste Tourtest met redelijk gevolg

Kruijswijk en Bennett doorstaan eerste Tourtest met redelijk gevolg

Kopman Steven Kruijswijk heeft de eerste bergetappe in de Tour de France afgesloten met een bescheiden tijdverlies ten opzichte van zijn concurrenten voor het algemeen klassement. In de laatste kilometer brak de groep der favorieten, met daarbij ook George Bennett, uiteen. De twee klimmers van Team Jumbo-Visma wisten de schade te beperken. In het algemeen klassement is Bennett terug te vinden op een vierde plek, terwijl Steven Kruijswijk is gezakt naar plek acht.

In de eerste bergetappe van de Tour de France kreeg een grote groep van veertien renners een ruime voorsprong. De dagzege ging uiteindelijk naar Dylan Teuns, die deel uitmaakte van de vlucht. Team Jumbo-Visma hield Kruijswijk goed van voren. In de finale was het Bennett die hem bijstond, maar zij konden niet voorkomen dat enkele klassementsrenners tijd pakten op de steile en fameuze slotklim La Planche des Belles Filles.

“Dit was niet de ideale klim voor mij”, aldus Kruijswijk. “Op het moment dat Alaphilippe ging, kon ik niet mee. In de eerste week weet ik dat er enkele renners beter zijn. Dat was vorig jaar ook zo en over dit tijdverlies doe ik niet dramatisch. Dankzij de ploegentijdrit had ik een mooie voorsprong. Daarvan heb ik wat ingeleverd, maar er komt nog een heleboel aan tijdens deze Tour.”

 / 

Bennett was tevreden met zijn rit. “Ik voelde mezelf goed. Daar ben ik erg blij mee. Steven en het team waren ook goed. Dat belooft wat voor de komende twee weken.”

“Dit was een eerste test voor de klassementsrenners”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Vooraf wisten we dat deze etappe het minst geschikt was voor de klimcapaciteiten van Steven. We hadden op iets meer gehoopt, maar we zijn de dag goed doorgekomen en denken dat het nog beter gaat worden in de aankomende etappes.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /