Inloggen
Kruijswijk derde in eindklassement Ruta del Sol

Kruijswijk derde in eindklassement Ruta del Sol

Steven Kruijswijk heeft de Ruta del Sol afgesloten als derde in de eindrangschikking. In de heuvelachtige slotetappe kwam de podiumplaats van de kopman van Team Jumbo-Visma niet in gevaar. De etappe eindigde in een sprint, waarin Kruijswijk als tiende over de streep kwam.

De slotetappe werd gekleurd door een vroege vlucht met Antwan Tolhoek en de etappewinnaar van gisteren Simon Yates. Ze kregen maximaal vijf minuten en werden in de laatste twintig kilometer ingelopen. Vervolgens werd Kruijswijk door zijn Team Jumbo-Visma ploegmaten goed van voren gehouden.

“Het was een prima eerste koersweek voor mij”, aldus Kruijswijk. “Het is altijd afwachten hoe je de winter uitgekomen bent. Ik had dit niet verwacht en mag hier dus blij mee zijn. Het is een opsteker richting de koersen en doelen die komen gaan.”

Ploegleider Frans Maassen gaat met een goed gevoel huiswaarts. “We hebben elke dag gestreden om een etappe te winnen. We zijn er met Steven en Danny kortbij geweest, maar het geluk ontbrak. Dat is zonde, maar Steven staat wel op het eindpodium met een prima derde plaats. We kunnen zo deze week toch met een prima gevoel afsluiten.”

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /