Inloggen
Kruijswijk bij de les in eerste Alpenetappe Tour de France

Kruijswijk bij de les in eerste Alpenetappe Tour de France

Steven Kruijswijk is de eerste Alpenetappe in de Tour de France goed doorgekomen. De kopman van Team Jumbo-Visma verloor echter wel een plaats in het algemeen klassement, al bleef de achterstand op de gele trui van Alaphilippe hetzelfde. De rit begon zonder Tony Martin. De uitsluiting van de Duitser is aangevochten, maar dat leidde niet tot groen licht voordat het peloton zich op gang trok.

Na een snelle openingsfase ontsnapte er een groep van 33 renners, waaronder Amund Jansen en Mike Teunissen van Team Jumbo-Visma. De overgebleven vluchter Nairo Quintana ging er uiteindelijk met de etappezege vandoor. Op de Col du Galibier kon Kruijswijk het tempo van zijn concurrenten goed volgen, maar deze groep liet Egan Bernal begaan. De Colombiaan finishte ruim een halve minuut voor de groep met Kruijswijk, waardoor de 32-jarige Nederlander een plek zakte in het klassement.

“Ik ben de dag goed doorgekomen”, aldus Kruijswijk. “In de afdaling van de Galibier was het even alle hens aan dek. Toen Alaphilippe terugkwam, was het zaak om de schade te beperken op Bernal. Ik wilde ook niet teveel risico’s nemen. Dat het op het laatst begon te regenen was niet ideaal. Het was een slopende dag met die drie lange beklimmingen. Niemand durfde vroeg te gaan, omdat ze bang waren zichzelf tegen te komen. Ondanks dat ik me niet super voelde, heb ik de etappe overleefd.”

George Bennett ging twee keer onderuit en werd medisch gecheckt. Nadat zijn wonden waren verzorgd, werden er bij de eerste controle geen grote problemen geconstateerd.

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /