Inloggen
Kruijswijk behoudt derde plek na uitputtende Pyreneeënetappe

Kruijswijk behoudt derde plek na uitputtende Pyreneeënetappe

Steven Kruijswijk heeft zijn derde plek in het algemeen klassement behouden. De renner van Team Jumbo-Visma verloor in de vijftiende etappe wat tijd op concurrenten als Thibaut Pinot en Egan Bernal, maar pakte 27 seconden op de gele trui en bleef in het wiel van Geraint Thomas.

In de etappe van Limoux naar Foix Prat d’Albis ging het er geen moment rustig aan toe. Met nog vijf kilometer te gaan viel Pinot aan en hield Kruijswijk de schade beperkt.

“Ik heb me vastgebeten in het wiel van Thomas”, vertelt Kruijswijk. “Ik kon niet mee met Pinot, dus moest ik me wat herpakken. We zijn zo hard mogelijk naar de streep gereden om de schade te beperken. Ik was niet slecht, maar de ene dag ben je beter dan de andere.”

Op de voorlaatste klim namen Laurens De Plus en George Bennett de leiding in de groep met favorieten. “We wisten dat het op de laatste klim man tegen man zou zijn. Op de Mur de Péguère zaten we nog met drie man en toen viel Landa aan. Toen hebben we er op de klim tempo achteraan gereden en in de afdaling heeft Laurens zijn werk gedaan met wat andere jongens. Je moet wat proberen en een harde koers is beter voor me.”

 / 

Ploegleider Frans Maassen zag een sterke kopman. “Het was spannend met de wisselende situaties. Steven heeft onder druk gestaan, maar hij heeft zich goed herpakt. Het ligt allemaal dicht bij elkaar. De laatste week wordt enorm spannend, maar Steven staat er goed voor en laat zien dat hij nog heel goed is.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /