Profiel
Kruijswijk als derde naar beslissende Alpenetappes

Kruijswijk als derde naar beslissende Alpenetappes

Steven Kruijswijk gaat als derde renner van het algemeen klassement naar de beslissende Alpenetappes in de Tour de France. De kopman van Team Jumbo-Visma kwam de zeventiende etappe naar Gap zonder kleerscheuren door. Hij eindigde de etappe in de buik van het uitgedunde peloton.

In de etappe vanuit Pont du Gard reed er na een snel openingsuur een omvangrijke kopgroep weg die streed voor de dagzege. Het peloton liet begaan en kwam binnen op iets meer dan twintig minuten van etappewinnaar Matteo Trentin. Kruijswijk werd de hele dag goed van voren gehouden en kwam in het bijzijn van Laurens De Plus en George Bennett over de finish.

“Vandaag was het een kwestie van de dag goed doorkomen”, aldus Kruijswijk. “Het was vooral de bedoeling om attent te blijven, jezelf in deze hitte goed te verzorgen en vooral geen tijd te verliezen. We namen het initiatief naar de slotklim toe om in een goede positie aan de klim te beginnen. Dat is gelukt. De komende drie dagen gaan nog zwaar genoeg worden. Ik voel me in ieder geval nog goed.”

“Het was vandaag nog warmer dan gisteren. Dus het was goed afzien”, aldus Mike Teunissen. “Het doel vandaag was om Steven zo goed mogelijk van voren te houden en vooraan aan de klim af te zetten. Dat was vandaag het enige doel. Dat is gelukt. Je moet iedere dag scherp zijn, want er kan altijd iets gebeuren. De komende dagen zal ik Steven proberen te helpen waar ik kan en voor de rest zal het vooral in steun zijn van Dylan om hem door de Alpen te loodsen.”

Gerelateerde updates