Profiel
Krol en Roest klasse apart op afsluitende 1500 meter in Inzell

Krol en Roest klasse apart op afsluitende 1500 meter in Inzell

Thomas Krol en Patrick Roest hebben het trainingskamp in Inzell in stijl afgesloten. De beide schaatsers van Team Jumbo-Visma waren zondag bij de laatste trainingswedstrijd oppermachtig op de schaatsmijl.

Regerend wereldkampioen Krol, die het in rit 17 moest opnemen tegen de Noor Sverre Lunde Pedersen, noteerde een tijd van 1.44,50. Een rit later kwam ploeggenoot Roest tegen een andere Noor, Håvard Bøkko, tot een tijd van 1.44,89. Pedersen, die 1.45,58 op de klok zette, was de enige die nog een beetje in de buurt kwam van de twee Nederlanders. De rest van het deelnemersveld werd op minimaal twee seconden gezet.

"Met deze rit ben ik erg tevreden", sprak Krol na afloop. "Vorige week ging het nog niet zo lekker (Krol reed 1,09,51 op de 1000 meter, red.). Technisch rammelde het een beetje. We hebben er deze week in de training hard aan gewerkt en ik merkte dat het beter begon te lopen. Ik ben blij dat het wordt bevestigd op deze 1500 meter. Dit is een mooie opsteker. Hier en daar had ik nog wat schoonheidsfoutjes, maar ik ga met vertrouwen naar het WCKT."

Ook Roest keek met een tevreden gevoel terug op zijn schaatsmijl. "Dit is een prima tijd voor een eerste 1500 meter van het seizoen", aldus Roest. "Er zitten nog wel wat verbeterpunten in. Het aansnijden van de bocht is daar een goed voorbeeld van. Ik ga iets te snel naar de blokken. Dat moet iets beter, waardoor ik meer snelheid houd en snellere rondetijden kan blijven rijden. Al met al kan ik terugkijken op een goed trainingskamp, want ik was bij alle races (500, 1500 en 5000 meter, red.) sneller dan vorig seizoen."

Antoinette de Jong

Antoinette de Jong was de laatste die zondag in actie kwam namens Team Jumbo-Visma. De regerend Europees kampioene allround noteerde op de schaatsmijl een tijd van 1.56,49. De 24-jarige Friezin eindigde daarmee als tweede achter de Tsjechische Martina Sáblíková: 1.56,19.

"Mijn eerste rondje was goed, maar mijn tweede rondje wat te langzaam", analyseerde De Jong haar race. "Ik wilde technisch goed blijven schaatsen, maar ik was niet meer agressief genoeg. Doordat mijn tweede rondje niet zo snel was, ging dat ook ten koste van mijn derde rondje. Toch mag ik voor nu niet ontevreden zijn met een tijd van 1.56,49. Ik ben ervan overtuigd dat ik dit kamp een goede basis heb gelegd voor het WCKT."

Foto: Stephan Tellier

Gerelateerde updates