Inloggen
Kramer slaat World Cup Berlijn over

Kramer slaat World Cup Berlijn over

Sven Kramer zal volgende week niet aan de start verschijnen van de World Cup in Berlijn. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo vertrekt zaterdag namelijk met teamgenoten Wouter olde Heuvel en Diane Valkenburg naar Collalbo voor een 10-daags trainingskamp.

 ,,Ik had heel graag mee gedaan aan de World Cup in Berlijn, maar ik heb gewoon een extra trainingsblok nodig om ook goed te kunnen presteren tijdens het tweede gedeelte van het seizoen’’, legt Kramer uit. ,,Die trainingsstage in Italië had ook een week later gekund, maar dan zou ik – in plaats van Berlijn – juist de World Cup in Thialf moeten schrappen. En dat wilde ik uiteraard niet.’’

 Het besluit om de World Cup in Berlijn te laten schieten was reeds voor het seizoen gemaakt, vertelt Jac Orie. ,,We hebben deze zomer alle scenario’s doorlopen en kwamen toen al tot de conclusie dat je keuzes moet maken. Vanaf eind december gaan we van de ene belangrijke race naar de andere.’’

Ook Wouter olde Heuvel (die tijdens de wereldbekerwedstrijden in Azië goud, tweemaal zilver en brons veroverde) zal niet actief zijn in de Duitse hoofdstad. De sprinters van coach Jac Orie en Douwe de Vries maken wel hun opwachting.

Voor Kramer, Olde Heuvel en Valkenburg wacht een drukke tweede helft van het seizoen. Zij richten hun pijlen op het NK allround (27 en 28 december in Thialf), waarna al gauw het EK allround (10 en 11 januari in Chelyabinsk (Rus) en de kwalificatiewedstrijd voor WK allround/World Cups 1500m/5000m op het programma staat (22-23 januari). In februari staan onder andere de Wereldkampioenschappen afstanden op het menu (12-15 februari in Thialf), waarna begint maart in Calgary wordt gestreden om de wereldtitel allround (7-8 maart).

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /