Shop
Kramer slaat World Cup Berlijn over

Kramer slaat World Cup Berlijn over

Sven Kramer zal volgende week niet aan de start verschijnen van de World Cup in Berlijn. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo vertrekt zaterdag namelijk met teamgenoten Wouter olde Heuvel en Diane Valkenburg naar Collalbo voor een 10-daags trainingskamp.

 ,,Ik had heel graag mee gedaan aan de World Cup in Berlijn, maar ik heb gewoon een extra trainingsblok nodig om ook goed te kunnen presteren tijdens het tweede gedeelte van het seizoen’’, legt Kramer uit. ,,Die trainingsstage in Italië had ook een week later gekund, maar dan zou ik – in plaats van Berlijn – juist de World Cup in Thialf moeten schrappen. En dat wilde ik uiteraard niet.’’

 Het besluit om de World Cup in Berlijn te laten schieten was reeds voor het seizoen gemaakt, vertelt Jac Orie. ,,We hebben deze zomer alle scenario’s doorlopen en kwamen toen al tot de conclusie dat je keuzes moet maken. Vanaf eind december gaan we van de ene belangrijke race naar de andere.’’

Ook Wouter olde Heuvel (die tijdens de wereldbekerwedstrijden in Azië goud, tweemaal zilver en brons veroverde) zal niet actief zijn in de Duitse hoofdstad. De sprinters van coach Jac Orie en Douwe de Vries maken wel hun opwachting.

Voor Kramer, Olde Heuvel en Valkenburg wacht een drukke tweede helft van het seizoen. Zij richten hun pijlen op het NK allround (27 en 28 december in Thialf), waarna al gauw het EK allround (10 en 11 januari in Chelyabinsk (Rus) en de kwalificatiewedstrijd voor WK allround/World Cups 1500m/5000m op het programma staat (22-23 januari). In februari staan onder andere de Wereldkampioenschappen afstanden op het menu (12-15 februari in Thialf), waarna begint maart in Calgary wordt gestreden om de wereldtitel allround (7-8 maart).

Gerelateerde updates