Inloggen
Kramer in slotrit 5km tegen Pedersen

Kramer in slotrit 5km tegen Pedersen

Sven Kramer schaatst vrijdag tijdens de World Cup-wedstrijden in Obihiro (Japan) op de 5 kilometer tegen de Noor Sverre Lunde Pedersen. Beide rijders staan tegenover elkaar in de achtste en laatste rit. Dat is donderdag bij de loting bepaald.

Een rit eerder verschijnt Wouter olde Heuvel samen met de Duitser Patrick Beckert op het ijs. Douwe de Vries vormt samen met de Zuid-Koreaanse ex-olympisch kampioen Lee Seung-Hoon het zesde paar.

De 5 kilometer begint om 7.00u Nederlandse tijd. Vervolgens komen de sprinters in actie op de 500 meter. Voor Team LottoNL-Jumbo komen dan Jan Smeekens, Gerben Jorritsma en Hein Otterspeer in actie. Jorritsma rijdt tegen de Amerikaan Shani Davis, terwijl Smeekens het opneemt tegen de Zuid-Koreaan Mo Tae-Bum. De slotrit wordt gevormd door Otterspeer en landgenoot Pim Schipper.

Het programma wordt afgesloten met de 3000 meter, waarbij Diane Valkenburg de eer van de ploeg verdedigt. Zij strijdt in de vierde rit tegen lokale favoriete Maki Tabata.

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /