Inloggen
Kramer en Groothuis genomineerd voor Sportman van het Jaar

Kramer en Groothuis genomineerd voor Sportman van het Jaar

Sven Kramer en Stefan Groothuis zijn genomineerd voor de verkiezing Sportman van het Jaar. Dat is zondag door de NOS bekendgemaakt. Ook coach Jac Orie maakt kans op een onderscheiding. De Haagse trainer is genomineerd voor Coach van het Jaar.

Kramer werd dit jaar olympisch kampioen op de 5000 meter en ploegenachtervolging. Groothuis greep tijdens de Olympische Spelen van Sochi het goud op de 1000 meter. De andere kanshebbers op deze eretitel zijn Epke Zonderland, Arjen Robben, Michel Mulder, Jorrit Bergsma en Jeroen Dubbeldam.

Orie was in Sochi de coach van Groothuis, maar leidde ook zijn pupillen Jan Smeekens en Ronald Mulder naar respectievelijk zilver en brons op de 500 meter. De andere coaches die meedingen naar deze titel zijn Gerard Kemkers, Louis van Gaal, Max Caldas. Rob Ehrens en Bart Bennema.

 Kramer (2007) en Orie (2004) zijn eerder al eens onderscheiden met deze jaarlijke prijs. Voor Groothuis zou het een primeur zijn.

 

 

 

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /