Profiel
Kooij hervat seizoen met overwinning in GP Kranj

Kooij hervat seizoen met overwinning in GP Kranj

Olav Kooij heeft zijn derde overwinning van het seizoen behaald in GP Kranj. Na 157 kilometer koers was hij in Slovenië de snelste in de massasprint.

Een kleine kopgroep kreeg een vrijgeleide van het peloton, maar werd ruimschoots voor de finish gegrepen. De renners van Jumbo-Visma Development Team zetten hun sprinter op de juiste positie af, waarna Kooij de vijfde overwinning voor de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma behaalde.

“De hele ploeg had veel moraal om eindelijk weer te koersen”, aldus Kooij. “In de laatste tien kilometer hebben we de sprinttrein opgezet. De jongens hebben perfect werk geleverd. Mick van Dijke zette mij af in de laatste tweehonderd meter, waarna ik naar de overwinning kon sprinten. Volgende week rijd ik de Heistse Pijl met een aantal goede sprinters aan het vertrek. Daarna sta ik aan de start van de Czech Cycling Tour. Deze overwinning geeft veel vertrouwen voor de volgende koersen.”

Ploegleider Robert Wagner is blij dat zijn ploeg het seizoen kon hervatten met een overwinning. “De afgelopen weken hebben we goed kunnen trainen in Slovenië. We wisten dat de jongens in orde waren. Ontzettend mooi dat ze het hier af konden maken.”

Gerelateerde updates