Klassementskern Team Jumbo-Visma rond met aanwinst Dumoulin

Klassementskern Team Jumbo-Visma rond met aanwinst Dumoulin

Team Jumbo-Visma heeft zich voor de komende drie seizoenen versterkt met Tom Dumoulin. De begeerde aanwinst completeert de klassementskern die een grote ronde moet kunnen winnen.

“Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan dat doel, het winnen van een grote ronde”, zegt Dumoulin, die in de Giro al eens op het hoogste schavot stond. “Ik was op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging en Team Jumbo-Visma is daar de juiste ploeg voor. Ik heb er veel zin in. Ooit ben ik begonnen bij de Rabobank Continental-ploeg en dat is een voorloper van het huidige Team Jumbo-Visma. Deze stap voelt daarom een beetje als thuiskomen. Het is mooi om de kleuren van de Nederlandse ploeg te vertegenwoordigen.”

Team Jumbo-Visma koestert de ambitie om in grote ronden structureel mee te dingen naar de eindzege. Directeur Richard Plugge ziet het verwezenlijken van die ambitie met de spectaculaire versterking dichterbij komen. “Je kunt beter mét dan tegen elkaar rijden”, refereert hij aan de gevechten die Dumoulin uitvocht met bijvoorbeeld Primoz Roglic en Steven Kruijswijk. “We kunnen nu de sterkst mogelijke ploeg samenstellen in de strijd tegen een team als Ineos. Het waarmaken van onze dromen en ambities komt steeds dichterbij.”

Plugge werkt sinds 2013 gestaag aan het realiseren van zijn doelen en beschouwt het aantrekken van de 28-jarige Nederlandse ronderenner en tijdrijder als markante volgende stap. “We zijn stapje voor stapje gegroeid en willen altijd verbeteren. Meedoen om de eindzege in grote ronden is altijd een doel en een plan geweest. Dat wordt van harte ondersteund door Jumbo en Visma en onze andere partners. We zetten daar, ook nu, samen de schouders onder. In dit geval door de komst van Tom mogelijk te maken.”

Met sportive director Merijn Zeeman treft Dumoulin bij Team Jumbo-Visma een oude bekende. “Als eerstejaars beroepsrenner werkten we samen. Dat was heel prettig en is me goed bevallen. Daarna hebben we altijd goed contact gehouden”, besluit de Limburger.

Gerelateerde updates