Profiel

Kelderman zesde in derde etappe Ruta del Sol


 
Wilco Kelderman blijft sterk presteren in Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol. De 23-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo kwam vrijdag in de derde etappe als zesde over de streep op de steile slotklim. Klassementsleider Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) ging met de dagzege aan de haal.
 
“Ik ben heel tevreden over hoe het tot nu toe met mij en de ploeg gaat”, zei Kelderman na afloop. Woensdag begon de jongeling de Spaanse rittenkoers met een tweede plaats in de tijdrit. “De spirit in het team is goed en dat zag je vandaag ook weer terug. Ik werd perfect van voren afgezet voor de slotklim door mijn teamgenoten.”
 
Ieder voor zich
Het was op de lange Alto de Hazallanas vervolgens ieder voor zich. “Het was eigenlijk niet heel spannend. De koers ontplofte op zeven kilometer van de streep, toen het echt steil werd. Vervolgens klauterde iedereen in zijn eigen tempo naar boven. Normaal gesproken ligt een steile klim me niet echt, maar vandaag ging het wel aardig.”
 
Alto de Allanadas
Kelderman verwacht zaterdag een vergelijkbare etappe. Het peloton finisht dan na 202 kilometer op de Alto de Allanadas, een steile puist, maar korter dan de Hazallanas.
 
“Ik wil weer van voren meedoen. Ik speel geen rol van betekenis meer in het klassement, maar ik ga mijn best doen om weer een mooie dagklassering te scoren.”

Gerelateerde updates