Kelderman imponeert opnieuw; weer zesde

Kelderman imponeert opnieuw; weer zesde

Wilco Kelderman heeft opnieuw zijn benen laten spreken in Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol.

Wilco Kelderman heeft opnieuw zijn benen laten spreken in Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol. De Team LottoNL-Jumbo-coureur speelt na zijn valpartij op de eerste dag geen rol meer in het algemeen klassement, maar liet zich wederom gelden. Hij besloot de etappe richting de top van de steile Alto de Allanadas als zesde.
 
Kelderman finishte de derde rit van vrijdag ook als zesde. Toen lag de meet op de Alto de Hazallanas, een eveneens steile klim.   
 
“Ik hoopte dit niveau te halen, maar in een eerste koers is het altijd afwachten”, aldus Kelderman. “Tijdens het trainingskamp op Tenerife haalde ik echter al een redelijk niveau. Ik had daarom ook wel verwacht om voor de top tien mee te doen. Het is jammer dat een goed klassement hier na dag één al niet meer mogelijk was, maar vandaag en gisteren waren goede testen voor Parijs-Nice.”
 
Froome
Mirko Selvaggi (Wanty-Gobert) en Simon Geschke (Giant-Alpecin) gingen lang aan de leiding in de 202-kilometerlange etappe, maar werden op de slotklim bijgehaald door de groep van Wilco Kelderman. Na versnellingen van Sky-renners Peter Kennaugh en Mikel Nieve zette hun kopman Chris Froome de aanval in op de koppositie van Alberto Contador (Tinkoff-Saxo). Met succes, de Afrikaanse Brit won de rit en had op de top een voorsprong van 28 seconden, precies genoeg om de rode trui van zijn Spaanse rivaal over te nemen.
 
Uitgeknepen
“Het was echt een heel zware dag voor de mannen”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. “Ze hebben 200 kilometer door de regen gereden en 3000 hoogtemeters moeten maken. Iedereen zat uitgeknepen in de bus, maar ik ben tevreden. Wilco doet het weer goed en de mannen hebben hem in aanloop naar de slotklim opnieuw perfect ondersteund.”
 
Explosieve aankomst
De slotrit van zondag leidt het peloton over 171 kilometer van Montilla naar Alhaurín de la Torre. Ploegleider Merijn Zeeman weet dat er gefinisht wordt op een explosieve aankomst. “Het klassement is nog niet gespeeld. Er komt zeker nog strijd tussen Contador en Froome. Wij hebben ook beslist nog ambities. Wilco is gemotiveerd en ook Moreno Hofland wil er graag nog een keer voor gaan.”  

Gerelateerde updates