Kelderman elfde in Quebec

Kelderman elfde in Quebec

LottoNL-Jumbo renner Wilco Kelderman is als 11e geëindigd in de GP Quebec. De WorldTour-wedstrijd in Canada werd gewonnen door Peter Sagan (Team Tinkoff). De wereldkampioen was Greg Van Avermaet (Team BMC) en Anthony Roux (FDJ) te snel af in de sprint. 

 

De GP Quebec wordt op een plaatselijk circuit verreden. Het peloton moest 16 rondes afleggen en vanuit de start werd er aangevallen. LottoNL-Jumbo renner Twan Castelijns zat in de ontsnapping van de dag maar de acht vluchters kreeg nooit veel voorsprong van het peloton. 

 

“We wilden in de kopgroep mee zitten. Dat lukte met Twan Castelijns”, vertelde ploegleider Nico Verhoeven na de koers. “De ploegen van de favorieten hebben echter hard achter hen aangereden en op 50 kilometer voor het einde werden ze weer gegrepen en dan volgt een klassieker finale met aanvallen van de toppers. Timo Roosen reed een hele mooie finale. Hij sprong nog naar Moscn, Trentin en Allaphilippe toe in de laatste kilometer. Het is wel jammer dat Wilco niet goed in positie zat want anders had hij hier een dikke top tien kunnen rijden”, besluit Verhoeven. 

 

De overige LottoNL-Jumbo renners hielden zich schuil in het peloton om een goede finale te rijden. Kopman Wilco Kelderman werd goed beschermd. In de machtsprint op de Grande Allée kwam Kelderman te kort tegen mannen als Sagan en Van Avermaet en moest genoegen nemen met een plaats net buiten de top tien.

 

“Ik wilde lang afwachten. Vorig jaar ging ik te vroeg in de aanval op de vlakke weg voor die klimmetjes”, vertelde Wilco Kelderman. “Het was super benauwd vandaag en we hadden ook nog een beetje last van de jetlag. Maar in de finale kwam ik er goed doorheen. Ik ben de sprint te ver van achter begonnen en kon niet meer in de top tien geraken. Het is een echte klassieker en dus is het belangrijk op positie te houden en daar ben ik nog niet zo goed in. Daarbij komt ook nog dat dit een wedstrijd is voor explosieve mannen. De echte klassieke renners. Kijk maar naar de nummers een en twee.” 

 

Toch Kelderman tevreden met zijn 11e plaats en kijkt hij uit naar de WorldTour-wedstrijd in Montreal aanstaande zondag. Een wedstrijd die hem volgens eigen zeggen beter ligt.

 

“Montreal ligt met toch beter dan Quebec”, zei Kelderman. “Ik rijd in Quebec mee voor een top tien. Dan kan ik in Montreal wellicht top vijf en misschien wel top drie rijden.”


 

Gerelateerde updates