Kelderman 10e in Waalse Pijl, succesvolle rentree Gesink

Kelderman 10e in Waalse Pijl, succesvolle rentree Gesink

Wilco Kelderman heeft woensdag tot en met de meet meegedaan om een topklassering in de Waalse Pijl. De talentvolle Team LottoNL-Jumbo-renner noteerde op de steile Muur van Hoei een tiende plaats.

Wilco Kelderman heeft woensdag tot en met de meet meegedaan om een topklassering in de Waalse Pijl. De talentvolle Team LottoNL-Jumbo-renner noteerde op de steile Muur van Hoei een tiende plaats.

Robert Gesink maakte zijn rentree. De Varssevelder werd in Wallonië 25e, op slechts 23 seconden van winnaar Alejandro Valverde van Movistar. Mike Teunissen kleurde de dag met een lange ontsnapping.

Boost voor Kelderman

Kelderman begon de slotklim in perfecte positie. De 24-jarige Nederlander zat op de eerste rij toen het peloton de Muur van Hoei opdraaide. “Dit korte steile werk ligt me”, concludeerde Kelderman, die kracht haalde uit de terugkeer van Robert Gesink en Laurens ten Dam.

“Het is mooi dat zij weer aan de start stonden na blessures. Ze hebben wat tegenslag gehad, maar zijn nu weer fit. Ik denk dat we met het team de goede kant opgaan. Alles valt weer een beetje op zijn plek. Helaas ging Tom Leezer hard onderuit, dat was wel even schrikken.”

Gesink weer wielrenner

Robert Gesink had het woensdag zwaar tijdens de 205-kilometer tussen Waremme en de Mur van Huy, maar genoot ervan om weer een wedstrijd te rijden.

“Ik ben blij om weer te koersen, ik voel me weer wielrenner”, aldus Gesink. “Heel veel meer dan dit mocht ik vandaag na een lange periode zonder wedstrijden niet verwachten, maar ik ben tevreden met het niveau. Het is fijn om te zien dat het harde werken nuttig is geweest. De knie voelt goed, maar ik mis nog wel wat power. In de beginfase moest ik een gat laten toen het op de kant ging. Dat is me als prof nog nooit gebeurd. Ik ben echter best taai en toen de rest minder werd, kon ik gewoon mee.”

“Het is een begin”

Merijn Zeeman blikte op de koers terug met een gevoel dat het nog wel beter kan. “We kunnen en moeten veel beter worden, al is Wilco’s tiende plaats een tastbaar resultaat en een opsteker voor de ploeg. Maar het is zeker geen ‘halleluja’, het is een begin.”

Over Gesinks prestatie zei Zeeman: “Het is eigenlijk ongelooflijk wat Robert heeft laten zien na drie maanden niet te hebben gekoerst. Ik moet hem en zijn trainer Louis Delahaije een compliment geven dat hij op op een aankomst als de Muur van Huy 25e wordt, terwijl hij midden in het seizoen in een WorldTour-peloton instapt.”

Valpartij Martens

Medekopman Paul Martens was op een uiterst slecht moment betrokken bij een valpartij. Met tien kilometer te gaan, ging hij samen met onder meer Chris Froome (Sky) tegen het asfalt. De Duitser kwam op ruim acht minuten als 104e over de finish.

Zeeman: “Pauls val was bijzonder zuur, maar er zijn vandaag heel veel renners gevallen. Hij kan zondag wel gewoon rijden. Dat geldt niet voor Tom Leezer, die is behoorlijk gehavend.”

Gerelateerde updates