Kansen voor Team LottoNL-Jumbo in Tour de l’Ain

Kansen voor Team LottoNL-Jumbo in Tour de l’Ain

Team LottoNL-Jumbo gaat in de Tour de l’Ain voor etappewinst. Daar zijn volgens ploegleider Erik Dekker meerdere kansen op. Mike Teunissen en Steven Kruijswijk zijn de speerpunten.

“De Tour de l’Ain geeft een wisselend beeld”, geeft Erik Dekker aan. “Het begint met een hele korte proloog, er zitten twee vlakke ritten en twee bergritten in. Elke ploeg bestaat maar uit zes renners. Dat maakt het interessanter voor aanvallers. Steven Kruijswijk wil graag een rit winnen, we hebben met Barry Markus een goede sprinter en ik denk dat Mike Teunissen en Nick van der Lijke zich ook kunnen mengen in de sprint. Mike is goed in vorm en van hem verwacht ik ook veel in de proloog.”

Doorpakken

“Het is een mooie wedstrijd om in door te pakken”, beaamt Teunissen. “We gaan er met een mooie ploeg naartoe en ik zie kansen voor mezelf. De proloog ligt me goed. Er zitten wat bochtjes in, waardoor mijn stuurmanskunsten belangrijk kunnen zijn. Daarnaast kan ik me ook in de sprints mengen. Ik heb de laatste tijd laten zien dat ik vrij rap ben.”

“Het primaire doel tijdens de Tour de l’Ain is ritwinst”, vervolgt Dekker. “Daarnaast is het voor sommige jongens een mooie wedstrijd om nieuwe stappen te zetten richting belangrijke doelen in het najaar.” De Tour de l’Ain is de tweede wedstrijd voor stagiair Twan Castelijns. Hij kan zich na de Prudential Ride Londen nu tonen in een kleine ronde.

Line-up:
Steven Kruijswijk, Mike Teunissen, Nick van der Lijke, Timo Roosen, Twan Castelijns en Barry Markus.


Ploegleider:

Erik Dekker

Gerelateerde updates